. Servicii Juridico - Tehnice: Legi internet
Legi Internet Legi Internet
Legi Internet
 

Cine ?

 

Alin Popescu

Este avocat specializat în drept informatic. A început consultanța dedicată companiilor cu prezență în internet în urma cu 9 ani, timp în care a lucrat cu majoritatea jucătorilor importanți din piața românească de internet. în 2008 s-a retras din avocatura activă, implicându-se exclusiv în activitatea cotidianului online Avocatnet.ro, cotidian care a devenit între timp una dintre cele mai importante publicații online de business din România. A ocupat poziția de consultant pentru proiecte guvernamentale sau ale industriilor conexe mediului online, în materia societății informaționale. A scris o carte care explică tinerilor antreprenori cum să privească problemele juridice pe care le generează afacerile lor online: -Afaceri online și problemele lor juridice (Editura Universul Juridic, 2009). în prezent este membru în Consiliul Director al Biroului Român de Audit al Trajelor și sustine, alături de Bogdan Manolea, singurul seminar dedicat legislației mediului online la Seminariile AvocatNet din România.

Blogheaza la AlinPopescu.ro

Bogdan Manolea

Este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informațiilor, proprietate intelectuală/ industrială, însă și de orice domeniu implicând dreptul, Internetul și atitudinea civică. Este proprietar al paginii web Legile Internetului : legi-internet.ro, care prezintă din 2001 principalele evoluții din dreptul tehnologiei informației. Se recomandă ca autor a peste 80 prezentări și articole pe teme legate de Drept și Tehnologia Informației (comerț electronic, semnătura electronică, nume de domenii, jurisdicție și Internet, dreptul la viață privată, etc.) făcute la conferințe naționale și internaționale. De asemenea, este Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet - APTI.

Blogheaza la Drept și Internet și la Analog și Digital (blog privat)

 

Cui se adreseaza ?

Tuturor celor care folosesc Internetul, IT-ul sau Comunicațiile în viața lor. în special companiilor specializate pe aceste domenii. Dar și oricărei companii care vede că este timpul să pună în ordine regulile cu privire la utilizarea de către angajați a Internetului. Sau unei firme care vrea consultanța noastră doar pentru a putea face un raport mai larg pentru un client. Sau pur și simplu pentru a înțelege mai bine ce legi din hățișul actual vi se aplică.

De asemenea, acordăm consultanța altor colegi consilieri juridici sau avocați, care au deja clienți interesați de acest domeniu și vor să înțeleaga aspectele tehnice ale problemei și cum ar putea afecta acestea abordarea juridică.

Evident, respectăm confidențialitatea necesară. Dacă nu vă exprimați în mod expres dorința de a fi mentionați public, numele sau cazul vostru nu va fi publicat pe blogurile noastre. :-)

 

Ce servicii oferim ?

 

Ce servicii ?

Am încercat să împărțim serviciile în câteva secțiuni specifice. Asta nu înseamnă că alte tipuri de servicii din acest domeniu nu pot fi îndeplinite de noi, dacă sunt legate de acest domeniu.

 

1. Consultanța în domeniul drept & IT

 

Pentru a încerca să rezolvăm o problemă și pentru a identifica ce legi și instituții juridice i se aplică, trebuie întâi să o înțelegem din punct de vedere tehnic,. Apoi încercăm să vi le explicăm pe înțelesul vostru, nu să înșiruim o serie de termeni juridici. Vom identifica care sunt pașii următori pe care vă recomandăm să îi faceți și în care dintre aceștia vă putem ajuta.

Putem să ne întâlnim față în față să discutăm aceste aspecte, să corespondăm pe e-mail, prin Yahoo Messenger sau Skype Conference.

Vă putem răspunde la toate întrebările în mod direct sau vă putem da un raport scris, după cum doriți.

Dacă sunt unele întrebări la care nu putem răspunde pe loc, o vom face ulterior fără a vă taxa pentru acest lucru.

 

2. Redactare de contracte, politici, proceduri, termeni și condiții etc. necesare în activitatea de drept & IT

 

Nu servim modele de contracte. Dacă doriți așa ceva, puteți căuta pe modele-de-contracte.ro.

Așa cum fiecare site trebuie să arate diferit potrivit cu funcționalitățile dorite de client, așa și un contract trebuie să reflecte tranzacția respectivă și nevoile uneia sau ambelor părți din contract. De aceea, de obicei, acest serviciu reiese ca o necesitate în urma analizei de la punctul unu, însă nu în mod obligatoriu.

Iată și câteva tipuri de contracte pe care le putem crea pentru voi :

- contract de găzduire,

- contract de web-design,

- contract de dezvoltare software,

- contract de cesiune sau licență drept de autor pentru software sau alte opere legate de Internet,

- contract de înregistare a utilizatorilor pe un site,

- termeni și condiții de funcționare a unei pagini web,

- termeni de acceptare a conținutului creat de terți,

- politica privind viața privată - pentru un site web,

- proceduri de folosire a Internet-ului la locul de muncă,

- politica de denunțare unilaterală a contractului încheiat la distanță etc.

 

3. Servicii de instruire pe teme legate de drept & IT

Dacă aveți un număr de mai mult de 4 persoane din instituția, organizația sau compania voastră și doriți să fie instruite în aspectele juridice legate de Internet, vă putem propune un curs personalizat în funcție de necesitățile voastre, care să dureze de la câteva ore la câteva zile.

 

Ambii parteneri au mai susținut prezentări și instruiri formale și informale, pornind de la ce reprezintă Internetul sau cum se poate identifica proprietarul unei pagini web până la chestiuni legate de implementarea dreptului consumatorului de denunțare unilaterală a contractului încheiat la distanță sau noțiuni de criminalitate informatică.

 

Am ținut prezentări în fața studenților, procurorilor, judecătorilor, administratori de site-uri web, antreprenori online, etc. Am colaborat cu instituții ca Institutul Național de Magistratură, Institutul Național de Administrație, INPPA, Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației sau Universități din România sau străinatate. (Mai multe detalii disponibile - la cerere.)

 

4. Arbitraj

în cazul litigiilor dintre două firme angrenate în domeniul IT&C, apelarea la instanță pentru rezolvarea problemelor poate să ducă la începerea unui proces îndelungat și la aducerea cazului în fața unei persoane care, inevitabil, nu va înțelege toate aspectele tehnice ale cazului. De multe ori companiile din acest domeniu preferă să piardă bani decât să apeleze la instanțele clasice.

Arbitrajul organizat după regulile din Cartea a IV-a din Codul de Procedură Civilă vă poate oferi o soluție alternativă viabilă pentru problemele voastre.

Noi putem fi arbitrii unui astfel de caz, asigurând o soluționare rapidă, legală și confidențială, dar care care înțelege problemele tehnice pe care le presupune cazul vostru și care este obligatorie pentru ambele părți. Eventual, vă putem indica și alte persoane care să poată juca rolul de arbitri pentru respectivul litigiu.

Pentru a simplifica și problemele legate de preț, putem stabili onorariul la jumătate din taxa legală pentru cazul respectiv.

Arbitrajul nu poate fi aplicat în orice litigiu. Pentru cele în care este aplicabileste obligatoriu ca ambele părți să fie de acord cu acest mijloc alternativ de rezolvare a disputelor fie de la semnarea contractului (prin introducerea unei clauze compromisorii) fie înaintea începerii procedurilor de rezolvare a litigiului (prin semnarea unui contract de arbitraj). La cerere, vă putem oferi modele atât de clauză compromisorie, cât și de contract de arbitraj.

Asistarea în instanță sau alte documentații

Nu este activitatea noastră de bază, dar, pentru că nu este bine să lași un client nemulțumit :-), avem parteneriate cu alți avocați care va pot asista în:

  • asistență juridică și reprezentare în instanță sau în negocieri;

  • chestiuni legate de drept comercial (înființare firme, modificare acte constitutive etc.);

  • înregistrare de mărci sau desene și modele industriale;

  • înregistrare programe de calculator la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA);

  • înregistrarea firmei la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);

  • alte chestiuni conexe.

Noi îi vom consilia cu privire la aspectele juridico-tehnice necesare, ei se ocupă în mod obișnuit de celelalte aspecte juridice.

 

Ce nu facem ?

 

Nu ne ocupăm de problemele firmei voastre din alte domenii: dreptul muncii, drept fiscal etc.

Nu facem drept civil (adică divorțuri, vânzări de terenuri, moșteniri etc.)

Nu facem drept penal.

Nu facem documentații pentru proiecte nerambursabile.

Nu luăm un caz care aduce atingere vreunui drept al omului, în special dreptul la libertate de exprimare și viața privată.

In cazul in care insistati, pentru toate activitățile juridice legate de aceste alte domenii vă putem indica alți colegi - avocați sau consultanți cu care puteți colabora pentru aceste probleme.

 

Cat costa ?

Exact atât cât credem ca merită un serviciu specializat. Suntem mai scumpi ca un avocat generalist care pretinde ca le știe pe toate. Suntem mai ieftini dacă luăm în considerare problemele pe care le evitați.

Pentru că oferim servicii de specialitate, trebuie să punem și niste prețuri care să reflecte munca și cunoștințele depuse.

Dați-ne problema voastră și discutăm. Vom propune un tarif orar și estimăm numărul de ore de muncă

Dacă problema voastră necesită mai puțin de 30 de minute și vă putem da un raspuns pe e-mail - o vom face și vă lăsăm pe voi să decideți cât merită răspunsul.

De asemenea, alocăm 20% din timpul nostru pentru firmele mici și foarte mici care sunt la început, au nevoie de ajutor specializat și nu își pot permite plata unui tarif normal.

 

Date de contact


Simplu. Trimite un email. La servicii at legi-internet.ro. Sau servicii at alinpopescu.ro Raspundem cit de repede putem.

Legi Internet Legi Internet