59 comments
Comment from: Claudiu Gamulescu
Comment from: Cristian Mezei
In romania, vorbind de text pentru SEO, cea mai buna solutie este un act DMCA.
Bogdan,
cred ca SEO este intr-adevar de mare interes pentru bloggeri. Ramane sa mai vorbim despre asta! :)
Comment from: Alex Mihaileanu
vezi ca ai scapat o mica greseala, probabil din neatentie: “angajarea copyWRIterului” ;)
Comment from: bogdan
Mersi, am facut corectura :-)).. daca lucrez prea mult cu copyright..:-p
Comment from: traian
Depozitul de documente va fi util ca mijloc de proba al dreptului de autor. Probabil cine inregistreaza primul copia sa se va bucura de anterioritate.
Comment from: bogdan
Depozitul de documente nu poate sa aiba rol de anterioritate, atita vreme cit legea dreptului de autor pune pe acelasi nivel orice mijloc de proba care dovedeste existenta operei. (inclusiv martorii)
O idee contrara ne-ar putea duce la solutii in care eu fur un manuscris si ma duc la Depozit si nimeni nu mai imi poate face nimic.. As…
Comment from: traian
corect, poate am formulat gresit. nu are o valoare absoluta. insa poate avea o anumita valoare recunoscuta.
Comment from: Beatrice
Dar drept de autor pe continutul
mesajelor publicate pe forumuiri exista?
Pot sa imi scot din contextul mai multor forumuri, diferite mesaje ca sa alcatuiesc un articol pe care sa il public intr-un ziar de exemplu?
Sunt administratorii forumurilor proprietarii scrierilor sau fiecare
are drept de IP pe ce a scris?
Comment from: bogdan
Depinde de mesaj.. daca indeplineste conditiile de originalitate si creatie intelectuala, atunci este protejat…
Sunt mesaje care sunt atit de banale incit nu stiu daca ar indeplini prima conditie.. sunt insa si mesaje bine scrise si gindite. Evident, mesajul apartine celui ce l-ai scris si nu administratorului forumului ..
Daca le folosesti fara acordul titularilor, poate fi interpretat ca o incalcare a drepturilor lor de autor..insa cred ca ar depinde mult de la caz la caz.
Comment from: andrei
Daca tot am gasit acest articol sa va cer o parare, in cazul in care eu citesc o carte in domeniul care ma preocupa pe mine gasesc articole interesante care as vrea sa le impart cu lumea din domeniu pe internet, si incep sa scriu din acea carte , cu ce gresesc sau ce ar trebui sa fac sa nu se ia nimeni de viata mea :D.
Multumesc tuturor care-mi dau un raspuns la problema mea si va rog sa ma scuza-ti ca am interpretat acest blog cu un forum, dar sunteti pe subiect.
Comment from: Beatrice
Multumesc pt raspuns Bogdan.
Comment from: bogdan
Andrei, iti trebuie acordul autorului cartii pentru a “imparti cu lumea” continutul cartii.
Caz similar cu cel descris de Beatrice dar nu identic in sensul ca as dori sa centralizez pe un site toate anunturile (de mica publicitate; 1 - 3 propozitii + eventuale poze) de pe 100 de site-uri din Romania. O diferenta ar fi ca sursa de unde sunt preluate nu e un forum ci pentru cele 100 de site-uri e poate o afacere in sine.
Ar fi legal un site de genul asta ?
Eu ma gandesc ca anunturile respective de mica publicitate nu indeplinesc conditiile de originalitate si creatie intelectuala …
Ma insel ? Totusi e posibil sa supar 100 de firme. :)
Comment from: bogdan
Cred ca putine dintre anunturile de mica publicitate vazute pot indeplini conditia de orginalitate.. cele mai multe sunt doar copiate, cu schimbarea unor date neesentiale..
Parerea mea
Comment from: Adrian
Merci Bogdan. Anunturi originale … poate, poate. Creatie intelecuala, intradevar, nu e cazul. Oricum eu as dori un raspuns mai clar :) Ai idee unde pot sa contactez un avocat specializat in astfel de cazuri pt o consultatie ? Eventual pe tine ? Eu vb serios.
Comment from: bogdan
Nu stiu exact ce doresti mai clar -ai un anunt care a fost copiat sau cum ?
Da-mi un mail pe adresa de pe pagina de contact.
Comment from: Radulescu Andrei
Acum sunt putin curios cum functioneaza mai exact aceste drepruri de autor pe internet.
Spre exemplu daca cineva se doloseste de un text de-al tau, iar tu il dai in judecata cum poti demonstra ca tu l-ai scris inainte si este de drept al tau.
O alta situatie care se poate intalni e reprezentata de faptul, ca resctivul individ care a copiat textul il poate sterge intre timp, iar in acest caz cum mai demonstrezi ca a fost copiat?
Comment from: bogdan
1. Legea permite orice mijloc de proba
2. Un screenshot poate fi un inceput bun. Intrebarea se mai pune insa: daca deja la sters, mai exista vreun prejudiciu ?
Are rost sa punem toate intrebarile astea in situatie in care 0,0001% din cazuri ajung in fata unei instante ? Intai sa invatam sa ne repectam drepturile si apoi merita sa ne batem capul cu chichitele procedurale.
Parerea mea.
Comment from: Radulescu Andrei
Intrebam pentru ca se face foarte mult tam-tam pe aceasta tema.
Stiu ca legea permite acest lucru, insa cata autenticitate au aceste probe?
Un screenshot poate fi usor prelucrat de catre cineva care are cunostinte de web design si grafica, si astfel probele nu pot fi intocmai “foarte reale”
Nu stiu insa cate din ele ajung in fata instantei dar penalizarile/pretentiile ulterioare sunt destul de insemante
Comment from: bogdan
Daca doriti sa obineti o data certa pentru un anumit text protejat de drept de autor, si sa obtineti acea “autenticitate” dorita, puteti sa-l inregistrati la un notar, avocat sau chiar sa vi-l trimiteti prin posta.
Un screenshot poate fi considerat un inceput de proba scrisa, care poate fi completat cu alte mijloace de proba - ex. martori. Depinde multe de cauza in sine…
Nu stiu la ce va referiti cind spuneti ca pretentiile sunt destul de insemnate. Un text banal copiat de pe o pagina web pe alta ma indoiesc ca va determina un judecatori sa decida pretentii morale. Cit despre prejudiciul material direct cauzat, acesta trebuie dovedit pina la ultimul leu.
Comment from: Radulescu Andrei
In regula.Multumesc pentru raspuns.
Intrebam ca mi-au fost oferite niste capturi de site-uri pe care le-am postat site-ul meu.
Am constatat ulterior ca cel care mi le-a dat si pretindea ca sunt ale lui a mintit si m-am trezit cu un mail care ameninta ca ne da in judecata pentru drepturile de autor.
Asta a fost acum ceva vreme, insa eram curios cum se desfasoara mai exact acest procedeu deoarece stiu ca progele gen capturi etc, sunt destul de volatile.
Stiam ceva de martori dar am inteles ca trebuie sa fie cel putin 2 persoane(si chestia asta e subiectiva, pt ca pot vorbi cu 5 amici sa faca pe “martorii")
Multumesc!
Si eu ma confrunt acum cu situatie similara si caut resurse pentru a-i determina pe respectivii sa stearga articolele copiate de pe site-ul meu.
O idee ar fi site-ul www.archive.org, care realizeaza copii datate ale unei importante parti din site-urile de pe net, astfel incat se poate observa evolutia lor in timp.
De asemenea se poate dovedi intaietatea cu privire la publicarea unui articol.
Comment from: monica
eu tot nu inteleg de ce este necesar sa fie garantat de lege dreptul de autor daca oricum poate “dispune” si altcineva de creatia ta…
Comment from: Dan
Am si eu o intrebare. Daca postez niste mesaje pe un forum (genul intrebari si raspunsuri) si apoi ma trezesc ca vreau sa-mi sa copiez propriile mesaje pe un alt site, concurent …incalc vre-un drept al site-ului pe care le-am postat initial?
Am si eu o intrebare si poata ma puteti ajuta… am un site de stiri si toate materiale pe care le scriem sunt preluate, fara acordul nostru, de catre un alt site concurent (preluare integrala a articolelor, fara link spre noi, doar mentionarea sursei). Mai mult decat atat, in html apare de multe ori pe siteul respectiv numele siteului nostru pt. a fi indexat de catre Google si a induce cititorii in eroare cum ca am fi parteneri. I-am rugat sa stearga materialele dar nu au nici o reactie si continua prealuarea articolelor noastre. Ce pot face si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Cui ar trebui sa ma adresez? Print screen-urile pot fi considerate probe? Va multumesc.
Comment from: bogdan
1. Da-le un mesaj de atentionare. Lasa-i sa-i repare gresala.
2. Contacteaza un avocat si da-le o avertizare oficiala (poate chiar prin executor)
3. Da-i in judecata.
Print-screen-urile ar putea fi considerate inceput de proba scrisa, sau chiar probe valide daca cealalta parte nu le contesta.
Comment from: Fibflorin
Buna ziua.
Puteti sa ma lamuriti intr-o problema.
Seful meu vrea sa scanez cateva norme de protectia muncii abrogate si sa le vanda pe internet.
Este legal?
Trebuie sa plateasca ceva cuiva?
Multumesc
Comment from: Nicolae
As dori sa deschid un blog sau site, prin care sa-mi impartasesc cateceva din experientele vietii (succese, incercari, cum am trecut peste ele, etc)
In unele materiale (raspunsuri) fac referire la carti sau articole din reviste, ziare, etc, care m-au ajutat, sau mi-au fost de folos(mentionez numele cartii, revistei, etc. si autorul.)
Este acest lucru okay dpdv al dreptului de autor.? Trebuie sa am acordul autorilor cartilor, articolelor, etc.?
Multe din raspunsuri inlcud pasaje din BIBLIE (Vechiul si Noul Testamednt) cu, comentarii proprii despre cum le inteleg si cum m-au ajutat.Am nevoie de acordul cuiva pentru aceasta?
Va ultumesc pentru raspuns.
Comment from: bogdan
Nu Nicolae, nu trebuie sa ceri acordul nimanui ca sa-i citezi.
Textul Bibliei este in domeniul public, deci poti sa scrii ce vrei din ea.
Comment from: Nicolae
Multumesc mult pentru raspuns.
1. Nu am mentionat, dar pentru accesarea mai pe larg a unora din cometarii, se percepe un abonament.
Este okay?
2. Daca anumite comentarii sunt luate de pe un alt site, si asigur un link catre site-ul respectiv, ce are trebui sa fac ca sa fie totul okay?
Mii de scuze pentru alte intrebari si multumesc mult anticipat.
Nicolae
Comment from: bogdan
1. Da, e ok
2. Aici depinde de cit de complet este comentariul preluat (adica daca e atit de original ca sa beneficieze de protectie sau Nu). Daca preiei doar o parte, e ok doar sa pui linkul.
Daca preiei mult sau integral, e bine sa-i ceri voie autorului (sau proprietarului siteului)
Comment from: Nicolae
Multumesc frumos.
Comment from: Lipovski
Un caz interesant.. Un amic a dat drumul unui site de nisa (prestari servicii). Din punctul lui de vedere, chiar este o afacere proasta, dar nu asta face obiectul discutiei. Recent a fost contactat de un concurent, care are un site pe aceeasi nisa, care l-a atentionat ca il actioneaza in instanta pentru incalcarea drepturilor de autor, pentru ca, vezi Doamne, a copiat anumite paragrafe din site-ul lui, din sectiunea de “servicii prestate". Omul este foarte suparat, pentru ca nu a avut nici in clin, nici in maneca cu respectivul site si chiar l-a conceput dupa cum l-a dus mintea. Dar, intradevar, avand in vedere ca obiectul business-ului este acelasi, normal ca multe texte din sectiunile de “servicii prestate” coincid. Dar, vorba lui, nu e normal sa coincida daca amandoi desfasoara aceeasi activitate? Prin analogie, deduc faptul ca daca dau drumul unui site in care scriu ca vand mere, sa inteleg ca nimeni nu mai are voie sa isi expuna serviciile de vanzare a merelor pe alte site-uri? Mie personal mi se pare absurd. Sfatul meu a fost sa nu ii dea satisfactie prin “reply", ci sa il lase in pace, pentru ca se vede clar ca este un ofticos caruia nu ii convine ca i-a venit un concurent pe piata. Avand in vedere ca sunteti mai specialisti, ce parere aveti?
Comment from: bogdan
Daca e vorba doar de un text generic, cred ca este lipsit de originalitate si in consecinta nu beneficieaza de protectie prin drept de autor.
Chiar daca ar fi un drept de autor, valoarea textului fiind aproape 0, este curios de vazut cine ar investi bani si timp intr-un proces pe asa ceva in conditiile in care nu ai ce pretentii de despaguburi sa invoci.
Altfel spus: sa fim seriosi totusi.
Comment from: Lipovski
Multumesc. Aceeasi parere am si eu. La fel i-am spus, sa termine cu prostiile si sa il lase in voia Domnului.
Dar el zicea ca nici nu isi face griji ca, daca ar ajunge pe instanta, ca ar pierde. Doar ca ii este scarba si lehamite de tot sistemul asta de kko si ca il pune un prost pe drumuri, fara ca macar sa renteze. Pentru ca, asa cum iti spuneam, zicea ca afacerea nu prea este profitabila. Dar, ca nici nu inchide site-ul ca sa ii dea prostului satisfactie.
Multumesc inca o data.
Ii voi da si lui linkul sa vada si parerile altora.
O zi buna.
Comment from: numelemeu
Va salut!
Am urmatoarea problema:
Este vorba de un site de fashion (sunt milioane in toata lumea) care publica articole in limba romana - traduceri si reinterpretari ale textelor si poze de pe alte site-uri straine. Care este statutul legal pentru asta? Pozele respective luate de pe alte site-uri straine sunt din colectii care au fost facute publice. Fotografii de cele mai multe ori sunt necunoscuti. Articolele pe de alta parte, sunt reinterpretate si oricum traducerea inapoi in engleza nu ar mai suna la fel cu originalul.
Ce se poate face intr-un caz de genul acesta? Se pot publica poze daca sursa este citata? Trebuie sa fie insotita si de link catre site-ul citat? Trebuie acordul producatorului colectiei de fashion? sau al fotografului? sau al celui care a postat articolul in strainatate?
sunt prea multe drepturi si nu poate nimeni sa ma lamureasca in privinta aceasta.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Comment from: Stan Andrei
Foarte interesant articolul, felicitari.
Am si eu o intrebare… problema sta in felul urmator: am facut pentru o firma o serie de design-uri pentru carti de vizita si pliante. Firma le-a trimis mai departe clientilor sai pe baza de contract de prestari servicii grafica sau ceva asemanator. Intre mine si firma respectiva nu a fost semnat un contract. Intrebarea mea este daca pot adauga la portofoliul meu creatiile facute pentru aceasta firma fara a avea vreo problema mai tarziu cu instanta. Ma gandesc ca as putea fi dat in judecata pt violarea drepturilor de autor, eu neavand nicio dovada ca lucrarile au fost facute de mine (dovada legala, banuiesc ca sursele pentru fiecare imagine nu sunt considerate probe).
Va multumesc.
Comment from: bogdan
Ce dovada vrei Andrei ? :-)
Sigur ca poti sa le pui in portofoliu, este parte a dreptului tau moral (nepatrimonial) de a fi recunoscut ca creator al operei. (care nici macar nu-l poti ceda!)
ca de fiecare data cand am o problema ajung pe legi-internet.ro unde gasesc pareri avizate si cazuistica similara ..felicitari!
acum am urmatoarea problema: administratorul sau creatorul unui site concurent a furat/copiat un text si cateva schite de pe magazinul nostru de bijuterii www.BeSpecial.ro si le-a incarcat pe site-ul lor…:-) ..imi puteti recomanda pe mail un avocat bun cu care sa le intentez un proces?
cu multumiri anticipate
m
salut
se pare ca furtul de la vecini este ocupatia de baza in ecommmerce-ul mioritic, cel putin pe segmentul de bijuterii..:-)…
abia am rezolvat cu cei de la argintarie. ro sa sterga documentul copiat de la noi ca azi descopar aceeasi furaciune la alt concurent…:-)…silver zone. ro care da dovada de nesimtire crasa in sensul ca a luat PDF.ul cu totul si l-a incarcat la el pe site, insa dupa ce a pus un watermark pe el ca nu cumva sa i-l fure altii …:-):-):-)..pe principiul ca lucrul furat trebuie bine protejat!…
iata linkurile:
- documentul original:
http://www.bespecial.ro/USR_uploads/downloads/Afla_marimea_ta_pt_INELE.pdf
- documentul furat:
http://www.silverzone.ro/marimi-inele.pdf
daca se salveaza documentul furat si se vizualizeaza “properties", in tab-ul “PDF” se vede ca eu sunt autorul…:-)…singura necunoscuta este daca l-a furat direct de la noi de pe site sau de la alt concurent mai agil, ca se pare ca e foarte atractiv acest document …:-)
o sa extind cautarile la toti concurentii semnificativi si ii somez pe toti sa-l stearga si te tin la curent…poate facem un studiu de caz cu privire la incidenta furtului in segmentul comertului online de bijuterii..:-)
oare merg pe o cale gresita? nu mai bine le cer o taxa lunara si ii las sa-l foloseasca?..:-)..astept un sfat …
marian
Comment from: cyp
Ok, Google… Google… SEO… SEO… Dar in cazurile cand articolele sunt publicate sub licenta CC sau alta licenta similara/permisiva/libera? Si se face copy-paste?
Comment from: bogdan
Atunci nu vad unde este problema.
Comment from: cyp
Adica sa inteleg ca atat cel care publica cat si cel care republica un document aflat sub o astfel de licenta renunta la “valoarea economica” si ’sunt de acord’ amandoi cu problemele care pot aparea datorate duplicarii de continut, seo, pozitionare Google, etc.?
Comment from: bogdan
O licenta libera este facuta exact pentru a permite reproducerea continutului in conditii permisive (in functie de optiunile alese). Astfel daca tu pui un continut sub CC si vrei ca el sa fie reprodus, modificat etc., care este problema legata daca alta persoana chiar face asta cind tu i-ai dat voie ?
Comment from: cyp
Cred ca m-am exprimat gresit. Nu ma refer la licenta. Stiu ca licentele libere permit duplicarea. Ma refer la “problemele” care pot aparea, de ex. Google indexeaza un articol de pe legi-internet.ro. Ulterior indexeaza si site-ul meu pe care am preluat prin copy-paste un articole de pe legi-internet.ro. Lui Google nu cred ca o sa-i placa deoarece vede ca e continut duplicat si, dupa cum ati scris in articolul de fata, “o eventuala copiere a textului de catre vreun site concurent poate sa duca fie la o clasare buna a celuilalt site la cautare dupa termenul cheie, fie penalizarea amindurora de catre Google".
Comment from: bogdan
Ah, acum am priceput unde vrei sa bati. Sigur, nu m-am gindit si la aspectul asta. As raspunde in 2 posibile directii:
1. Avind in vedere ca licentierea CC cere si un linkback catre licenta, ar putea sa fie identificate (de fapt chiar sunt pt ca exista in cautarea avansata doar cautare pe texte licentate deschis), iar copierea lor sa nu fie penalizata.
2. Se pare ca Google aprecieaza continutul nou si util, deci daca un alt site doar va copia continut CC, fara a-l modifica sau a aduce si noutati din partea sa, atunci pe termen lung va fi probabli clasat mai slab. (dar aici mai bine vb cu cineva care chiar face SEO, eu doar ma joc)
Comment from: cyp
:) Ok. Multumesc.
Nu pentru asta penalizează Google. E un simplu filtru, dacă sunt mai multe pagini foarte similare, o să arate una singură în rezultate (din păcate prima nu e considerată întotdeauna cea mai bună, dacă e de pildă pe un site obscur ce concurează cu un site mai puternic). Însă da, nu e indicat să se preia un articol integral. Cel mai bine e să se pună doar un fragment cu comentariul celui care preia, ca să fie şi ceva original, plus link către pagina unde se află articolul citat (aşa şi e corect, de altfel).
Eu nu m-am gandit niciodata sa aplic vreo sigla sau ceva de genul acesta pentru a-mi proteja pozele produselor ca sunt facute 100% de mine cu mana mea. Pe sistemul lucru facut de tine e bine facut! Am descoperit urmarind tot felul de site-uri fantoma, in special cele care sub platforme gen shopmania si ami sunt cateva…ce sa vezi..pozele produselor mele. Adica de ce sa se mai chinuie ca la un acelasi produs sa scoata un aparat foto si sa isi pozeze produsul lasa ca mai bine luam de la altii! Ideea este ca le-am semnalat…Din pacate nu prea ai ce face! Eu nu cred ca as putea (pentru imaginea mea) sa iau pozele altor site-uri! Ca te inspiri si aplici si la tine anumite lucri confor designului tau … sunt de acord … dar nu pana a fura cu cpoy-paste!
Comment from: Razvan Marian
salut
sunt curios si eu de numele programului in care sa editez nishte poezii am in jurul la 70 fara ca sa poata sa fie copiate.
Comment from: Lyz
Buna ziua, va rog un raspuns daca stiti! Mi s-a copiat site-ul ( continutul in intregime) de catre cineva din alt oras prestand aceeasi activitate.Site-ul meu, dupa luni de munca, a ajuns pe prima pagina cu 8-10 cuvinte cheie.M-am trezit brusc prin pozitii coada in Google. Am cercetat si am descoperit firma din alt oras care imi copiase continutul si mai mult ca sigur, google m-a penalizat. Am sunat firma respectiva, a inteles ca a grsit(sper) se pare ca a sters continutul dar desi m-a indexat iar google, sunt tot la coada. De ce? si cand imi revine site-ul pe prima pagina? incep sa-mi scada si din backlink-uri pe fiecare zi ce trece. Ce sa fac?
Comment from: artvisiona
Ma confrunt cu acesta problema:
http://jurnal.artvisiona.ro/articole/siteuri-web/cum-se-fura-pe-internet/
Comment from: AA9
Salut. Am si eu o problema.
Am un blog despre un telefon si scriu pe el diferite versiuni de sistem de operare adica Android.
Acest sistem de operare este free oriunde doarece asta este definitia lui.
Faza este ca cei care creeaza aceste versiuni le posteaza pe un forum din turcia, asta nu este o problema dar ca sa poti sa intrii pe forum iti cere cont pe care nu poata sa il faca nimeni de pe planeta decat cei din turcia. Asa ca nimeni nu poate sa ia de acolo doar cei din turcia. Am reusit sa iau un cont de la cineva si sa iau de acolo postarile si sa le pun la mine pe blog pentru a putea citii si alta lume. Am specificat sursa de unde am luat dar managerul forumului mi-a zis sa sterg postarile deoarece nu este de acord sa postez ce fac ei.
Ce pot sa fac ca sa le postez. Am citit undeva despree freeware ca daca ceva este free cineva poate sa ia de acolo si sa modifice si dupa poate sa puna cu drepturile lui de autor deoarece a participat la crearea obiectului final pe care il posteaza.
Comment from: Laura
Caut o persoana care ma poate ajuta sa imi scrie texte originale si frumoase pentru paginile web
Comment from: Cristian
1.Cineva a construit un WEBSITE in care diferiti autori sa posteze diverse material. Prin “material” se intelege: articole, imagini, buletine, produse software si altele.
2. Acel cineva a construit si intretine sit-ul dar el nu este autor de continut.
3. A definit intr-o fraza o politica de copyright de protejare la reproducere, copier, preluare si publicare in alte parti pe Internet sau pe hartie a oricaror “materiale". Aceasta interdictie este valabila chiar pentru autorii materialelor care au pierdut orice drept asupra lor.
4. Nu exista nici un contract, nu se plateste nici un ban pentru materialele publicate.
5. Prin simpla declarative ca sit-ul [nume].ro este protejat prin copyright a devenit proprietarul a zeci chiar sute de “matreiale” iar autorii nu mai au nici un drept.
6. Intervine si ameninta orice autor care doreste sa-si faca publica lucrarea si in alta parte dupa ce s-a publicat in sit-ul sau.
7. Este corecta acesta maniera de lucru?
Comment from: Elena
Buna seara.O intrebare la d-voastra.As dori sa fac un blog pe wordpress in care sa scriu povesti ,creatii proprii iar daca ma inspir de undeva ,am inteles de aici din postarile d-voastra ca sursa trebuie sa fie de acord .Bun pana aici .Intrebarea mea este cum as putea sa imi protejez creatiile avand in vedere ca este un blog?Ar fi mai indicat sa fac totusi un site personal ?Si daca raman totusi la wordpress ,nu sunt lamurita in privinta drepturilor de autor.Wordpress obtine drepturi de autor asupra creatiilor tale ? sau pur si simplu doar gazduieste si sunt multumiti cu abonamentul anual pe care il achitam fara a avea alte pretentii asupra celor scrise pe paginile lor?Multumesc
Comment from: Loredana
Buna sunt interesata ce se poate face in cazul in care cineva pur si simplu copiaza de pe site-ul tau poze, text etc. ?
Mentionez ca sunt scrise drepturi de autor , termeni , confidentialitate si cu toate astea acel individ a copiat de pe website-ul meu.
Ma poate indruma cineva ce sa fac va rog ?
Comment from: bogdan
Pe scurt - Il atentionati ca a copiat si il veti da in judecata. Apoi il dati in judecata.
:-)
This post has 1 feedback awaiting moderation...
In primul rand Google stie despre problema cu algoritmii de cautare si de aceea o sa ia atitudine.
Ca om care m-am preocupat de SEO in beneficiul clientilor si apoi in ce priveste siturile mele, pot sa spun ca partea cu copyrightul “vecinului” e buna doar de analizat. Nu iei continut de la el pentru ca nu vei reusi asa. Iar la o pagina de copyright … trebuie sa ai doar cap sa o faci.
Insa ce se poate lua este structura codului , unde nu ai nici un control.
Tacticile de SEO se schimba o data cu schimbarea algoritmilor, si de aceea eu recomand de fiecare data doar basics in optimizare, fara sa se sara calul.
Overall luatul continutului pentru SEO e cel mai rau cand iti ia articolul, fara sa iti ceara voie si ii schimba doar titlul.