5

.


Legi&Internet - Noul Cod Civil 


Pagina de start
Proiectul cartii 'Despre succesiuni si liberalitati' din Codul Civil Romanesc 
Coduri civile din alte state 
Legaturi catre alte pagini 
Forum 
Contact
Pagina Legile Intenetului

 

 

Stimati colegi,

Dupa cum cred ca stiti, Ministerul Justitiei depune eforturi pentru elaborarea noului Cod civil roman. In acest scop, a alcatuit o comisie de tehnicieni pentru redactarea (pana la inceputul anului viitor) a unui proiect.

In calitate de membru al mentionatei comisii insarcinat cu partea de Succesiuni, pornesc de la ideea ca un efort legislativ de o asemenea anvergura implica o mare responsabilitate; el nu se poate realiza fara cunostintele si experienta juristilor avizati din tara.

Ca urmare, am intocmit o structura preliminara a acestei parti a codului, ce as dori sa v-o propun spre observare critica. Ea este insotita de directiile generale de reglementare ce cred ca ar putea fi avute in vedere. Rugamintea mea este sa incercati sa va faceti timp sa aruncati o privire peste materialul in cauza si sa-mi comunicati opiniile si propunerile dumneavoastra. In ultima instanta, daca timpul nu va permite sau daca materia succesiunilor nu intra in sfera preocuparilor dumneavoastra imediate, as fi onorat daca ati inmana aceste randuri unui coleg care stiti ca ar avea ragazul si abilitatea necesara de a raspunde solicitarii de fata.

Pentru observatii si interventii, aveti la dispozitie Forumul de discutii de pe aceasta pagina sau - eventual - adresa de contact e-mail.

Pentru orice alte detalii, voi fi onorat sa va stau la dispozitie la adresa de contact indicata pe site.

Mircea Bocsan

 

Aceasta sectiunea din site referitoare la noul Cod Civil - sectiunea Succesiuni este realizata de catre Mircea BOCSAN 

Copyright 2002.Toate drepturile rezervate.  Bogdan MANOLEA  

Site gazduit cu generozitate de