Lege nr. 64 din 24/03/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 343 din 20/04/2004
pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind criminalitatea informatică, adoptată la Budapesta la 23 noiembrie 2001

Parlamentul Romāniei adoptă prezenta lege. 


Articol unic. - (1) Se ratifică Convenţia Consiliului Europei privind criminalitatea informatică, adoptată la Budapesta la 23 noiembrie 2001. 
(2) Cu ocazia depunerii instrumentelor de ratificare se vor formula următoarele declaraţii: 
a) Īn baza art. 24 paragraful 7 lit. a) din Convenţie: 
Autoritatea centrală desemnată să primească şi să transmită cererile de extrădare sau de arestare provizorie este Ministerul Justiţiei. 
b) Īn baza art. 27 paragraful 2 lit. c) din Convenţie: 
Autorităţile centrale desemnate să primească şi să transmită cererile de asistenţă judiciară sunt: 
- Parchetul de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru cererile de asistenţă judiciară formulate īn faza de urmărire penală; 
- Ministerul Justiţiei, pentru cererile de asistenţă judiciară formulate īn faza de judecată sau de executare a pedepsei. 
c) Īn baza art. 35 paragraful 1 din Convenţie: 
Punctul de contact desemnat să asigure cooperarea internaţională imediată şi permanentă īn domeniul combaterii criminalităţii informatice este Serviciul de combatere a criminalităţii informatice din cadrul Secţiei de combatere a criminalităţii organizate şi antidrog din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 


Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor īn şedinţa din 17 februarie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia Romāniei, republicată. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
VALER DORNEANU 


Această lege a fost adoptată de Senat īn şedinţa din 8 martie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia Romāniei, republicată. 


p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TĂRĂCILĂ 


Bucureşti, 24 martie 2004. 
Nr. 64. 

Textul Conventiei privind criminalitatea informatica 

 

© Copyright 2001-2004. Toate drepturile rezervate. Bogdan MANOLEA