15 comments
Comment from: romania inedit
Practic ministrul Valerian Vreme s-a dus ca un tractorist sa semneze ceva despre care habar nu avea .
Ma bucur ca pe lumea asta mai exista si oameni ca dumneata care apara libertatea de exprimare .
Comment from: fulgi
practic da s-a semnat o tampenie pentru ca le e frica sa refuze. pai cu un guvern prost, condus de incapabili cred si eu ca daca iti zice U E “bai semneaza colea ca de nu..vezi tu” cred si eu ca fricosii se inchina.
Asta e si ca dezbaterile intre atei si b. catolica. oricat ar fi argumente tot o sa isi sustina punctele de vedere catolicii, indiferent daca au sau nu “dovezi".
ma rog TRAIm in ROmania!
Comment from: cteodor
@inedit Intr-un interviu in cadrul stirilor TVR acum vreo 2 zile, ministrul a spus ca nu el, ci atasatul comercial la ambasada Japoniei a semnat din partea Romaniei…
Chiar daca nu a stiut ce vrea de fapt sa obtina cu un astfel de dialog, si cel mai probabil a avut loc pentru ca agentia de PR i-a sfatuit ca “da bine", faptul ca s-a intamplat este un lucru bun.
Si e bine si pt ministru, macar pentru ca a aflat cu ocazia asta de Bogdan 8-)
Comment from: bogdan
Asa este cum zice si cteodor, MCSI a fost doar unul din vreo 7 avizatori ai proiectului inceput de Min. Economiei. Practic tot guv.ro a zis DA.
Este irelevant cine a semnat fizic, IMHO.
Ieri pe Money Channel un nene de la ORDA ne explica cum semnarea tratatului ACTA nu va modifica cu nimic legea drepturilor de autor de la noi ca asta deja include toate acele prevederi… dar tot se agata cu inversunare ca trebuie facuta… unii chiar ne cred tampiti..
nenea de la ORDA afirma ca, cu legea drepturilor de autor s-au urmarit si pedepsit destui si pana acum… deci ne alegem doar cu incalcarea drepturilor noastre in plus, si multi bani dusi pe implementare…si cine stie ce alte “minuni” ce pot sa se dezvolte din astea…
Comment from: valentin
Pai daca nu stie ce semneaza sa plece. Sumt pro guvernare ca orientare politica dar o tampenie mai mare ca la semnarea acestei legi nu mi-a fost dat sa vad.Practic ministrul comunicatiilor semneaza sau indrituieste sa semneze pe cineva,ca si la partea asta e o mare confuzie,apoi da din umeri si se scuza spunand ca nu crede ca o sa fie prea naspa.E vina noastra ca ne multumim sa cerem stoparea ACTA in loc sa-i cerem capul.La afirmatii atat de tampite ca noi nu suntem Cipru nu prea mai ai ce comenta.
“nu stiu daca iese ceva semnificativ din dezbaterea asta”
Păi îţi spun eu: a ieşit un bun motiv să se ducă să sublinieze cu emfază prin presă că “ACTA a fost supusă la dezbateri publice cu cetăţenii, cu internauţii, cu bloggerii…” etc. :)
Comment from: bogdan
@BlindGirl - sunt de acord ca multe exista, problema este cu alea ca NU sunt.. :-)
@valentin, nu el a zis de Cipru si a zis ca stie ce semneaza (ca l-a citit inainte). Si nu s-a scuzat ca l-a semnat. Asta ca sa fim corecti.
@donjoe - cu 3 blogeri amariti? Nu cred, nici nu apare vreun comunicat.
Vreau sa zic si eu ceva … acu exact 5 ani presedintele Basescu a distrus IT-ul romanesc cand i-a “oferit” lui Bill Gates 100 milioane de euro - bani europeni destinati dezvoltarii structurii informatice in Romania - pentru a construi un un “mare” centru IT … Basescu a zis atunci o gluma bineinteles despre piraterie si apoi a furat efectiv cele 100 milioane prin companii de constructii impreuna cu domnul ministru al administratiilor Blaga si bineinteles cine altul decat ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy … deci nu cred ca cineva isi da seama despre ce vorbim noi aici pentru ca nu are nume asa ceva …
http://www.foxnews.com/story/0,2933,249922,00.html
http://www.money.ro/bill-gates-interesat-de-proiectele-ministrilor-vasile-blaga-si-zsolt-nagy_6686.html
adica v-a chemat ca sa va explice ca nu se poate face nimic, si ca se va semna vota tratatul; mai mult decat atat, v-a oferit niste explicatii in ceea ce priveste pozitia de tot rahatul in care se afla Romania - nu stim ce vrem, dar semnam ca oile, pentru ca asa face lumea.
Comment from: V
Multumesc pentru relatare, sper sa priceapa cetatenii ca atunci cand vor decide sa se implice vor putea influenta politicienii.
Pana una alta cei interesati de lupta se pot parcurge pasii prezentati aici:
http://www.salvatiinternetul.info
si deasemenea pot semna petitia!
Comment from: Mihai-Stanislav
Mulțumiri pentru relatare. E demnă de reținut replica că România nu se poate compara (nici dpdv politic) nici cu Germania și nici cu Cipru!
Probabil că unii miniștri au înțeles cum au putut apelul de dialog cu societatea civilă, iar în cazul de față au căutat 3 blogeri ne-aliniați politic, să nu iasă scântei. Oricum am mai aflat câte ceva despre “competența” guvernanților noștri, cărora nici prin cap nu le trece să încerce să citească, sau să se uite pe Web. Evident că putem să fim principial împotriva contrafacerilor, preferând produsele originale, dar dacă luăm decizii doar după numele produsului sau al proiectului de lege…
La RFI Varujan Pambuccian a avut o atitudine mult mai tranșantă. Acum, pe saitul http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp s-au strâns deja 1.5 milioane de semnături anti ACTA .
Comment from: Florin Grozea
Multumim Bogdan pentru efort si pentru articole! Nu e adevarat ca nu exista niciun rezultat, macar galagia care s-a facut pe net in jurul acestui subiect va face politicienii (cei de la putere si cei care vor veni la putere dupa alegeri) sa fie mai atenti la acest subiect.F
Am vazut acest articol pentru ca Eduard Tric, l-a postat pe facebook
Ce se imtampla nu e nimic nou.
Daca cineva a vazut filmul Vlad Tepes, … in film este un moment in care reprezentanti ai Tarii Romanesti sunt trimisi sa negocieze la Brasov cu ungurii sa ne inapoieze carele cu marfa care ni le confiscasera pentru ca nu i-am lasat sa aiba acces direct la Marea Neagra. Stii cum au negociat reprezentantii tarii? In defavoarea noastra.
Si astazi la fel se negociaza ca acum 600 de ani
Despre conditiile de aderare a Romaniei la UE, s-ar putea vorbi mult, mai ales despre negocieri, tot in defavoarea noastra sunt si alea, dar personal nu-i comdam si nici nu-i blamez pe politicieni.
Acum mai bine de un an am discutat cu specialisti din psihologie si comunicare ca sa militam pentru crearea unei programe scolare care sa includa ore de comunicare si leadership. De ce ar fi nevoie de aceste ore se vede din rezultatele celor care sunt la maturitate astazi si au o oarecare putere de decizie.
Nici nu e de povestit cat de negativ au reactionat cei cu care eu am comunicat si care se autoconsiderasera specialisti in soft-skills in Romania.
Sa faci binele, iti trebuie rabdare maxima si nervi de otel. Poporul tot nemultumit va fi
Numai bine
Romania este slaba in fata oricarui alt stat, datorita luptei politice fara scrupule din interior, liderii politici pentru a putea ajunge la putere tradeaza interesul national sau ataca adversarul politic roman in favoarea strainilor.
Politicientii romani trebuie sa invete ca indiferent ce neintelegeti au pe plan intern, atunci cand vine vorba de interesaul national sa fie uniti si fermi.
Din pacate nu prea avem astfel de lideri politici.
Romanii in toata istoria nu au fost invinsi cu armate uriase ci prin tradare din interior, si asta de la Decebal (Sarmisegetuza a fost cucerita doar pentru ca un dac a tradat pentru bani) pana astazi.
Atunci cand am fost uniti (perioada lui Stefan cel mare) am fost de neinvins sau foarte greu invinsi.
Poate daca ar sti ca au sustinere si de la restul politicienilor din tara ar avea curajul si ministrii nostri sa spuna nu.
Se pare ca Basescu este singurul politician roman care a reusit sa spuna si nu la unele chestii de politica internationala, si in unele a reusit chiar schimbarea conditiilor externe (vezi obligatia bancilor sa nu scoata capitalul din Romania)