Cum transforma blogurile doctrina legala-Partea 3
In continuarea discutiei de aici si aici, cred ca ar mai trebui adaugat ceva.
-I. Blogurile(si bloggerii) nu pot avea pretentia ca ar contribui in vreun fel la "doctrina legala" atita timp cit este discutabil ca aceasta ar fi produsa in vreun fel pe vreun blog (Bogdan ar putea avea insa un "claim" contrar cu situl legilor, la fel Alin cu avocatura, partial cei de la indaco-cit e doctrina acolo in raport cu ce apare prin reviste ramine de dezbatut), ori mai general, pe internet...
Daca "piata americana" se loveste de fenomenul denumit "adaptarea revistelor de drept la o noua era" (articolul este gratuit la WSJ timp de 10 zile), partial si datorita aparitiei bloggerilor si in general cantitatii uriase de informatie gratuita pe net,care adauga constitutie un fel de "mutual enforcement" cu presiunea bloggerilor, lucrul acesta este departe de a se intimpla in Romania, unde revistele de drept considera internetul doar foarte "potential interesant"(partial, citiva antemergatori il considera "mai interesant", dar eu nu cred ca "masa critica" a fost deja constituita).
De aici si o mentalitate, ca "stiinta", ori "doctrina" se afla pur si simplu in alta parte decit pe internetul romanesc (si asa si este...stiinta "legitimatoare", mai bine spus canalele de comunicatie considerate "legitime" de oamenii din domeniu se afla in alta parte, in traditionalul "print") si slaba dorinta a surferilor de a participa la o activitate ce nu asigura prea multa "legitimitate" in ochii confratilor (dar in schimb necesita mult timp; in alta ordine de idei, parerea mea este ca la ora actuala doar presa a "emigrat" cumva masiv pe internet in ro...lucru care de fapt s-a intimplat si in alte parti; intii presa, incet si greoi "stiintele"...procesul nu este oricum complet in "stiinte").
-II. Pentru a largi putin discutia, intreb si eu potentialii interesati in aceasta discutie, care au alte specialitati decit cea juridica:
-exista vreun loc in "stiintele romanesti" in care putem spune ca diseminarea informatiilor (si producerea lor) are loc masiv prin intermediul internetului(romanesc)? Evident ca intrebarea mea nu se refera doar la bloggeri.
Sint extrem de curios....