12 comments
Comment from: marius
eu propun cota unica de share file de 16% din fisiere de pe hard disk :-)
V-am mai spus ca pe la noi se intimpla deja, ca moda vine de peste ocean. Concurs cu premiu o bere: care este firma care supravegheaza ce mai “plimba“ oamenii prin internet si reduce viteza de acces sau chiar taie conexia respectiva ? Eu nu sunt clientul lor, din fericire, dar prea multi au patit-o ca sa fie doar un zvon. Atentie la super-oferte de sezon…
Comment from: adiC
azi-miane o sa ai si un reprezentant in spatele tau cand intri pe net si sa noteze tot ce faci. UNDE MAI ESTE LIBERTATEA AIA CARE DOMECRATIA TE-O GARANTEAZA ?????????????????? fucktards
Comment from: T.Tequila
Mi se pare o nebunie si nu cred ca download-ul ilegal este 100% adevaratul motiv. Ideea de a spiona si supraveghea ceea ce se intampla in intreaga lume,chiar si prin intermediul net-ului este mai degraba motivul real.
Par puierile, cele spuse, dar pana la urma informatia = putere, indiferent de natura ei (a informatiei) si de unde si pe ce cai vine ea Si vorba altora, asta se intampla si acum mai peste tot dar nu are un cadru legal, presupun. Nu sunt atat de naiv sa cred ca NIMENI nu stie NIMIC despre surfingul meu de simplu utilizator pe ner.
Dar pana la urma curiozitatea a omorat pisica :)) Ziceam si eu,..parerea mea
T.Tequila, nici nu stii cita dreptate ai !!!
Comment from: monica banu
Faptul ca un download este perceput in ziua de azi ca o incalcare a dreptului de autor nu poate dovedi decat lipsa de informare. Suprinzator totusi ca un astfel de proiect de supraveghere neautorizata a utilizatorilor internet este condus de guvernul unei tari precum Franta, desi initiativele acestuia nu ar fi trebuit sa se concentreze numai in vederea protejarii intereselor unei singure tabere de subiecti de drept. Sunt incalcate in primul rand drepturile consumatorului in ceea ce priveste activitatea privata a acestuia pe internet in contextul in care o decizie de copyright infringement trebuie data de instante si nu de institutii ale statului sau companii private. Evident ca este mult mai facila contrangerea providerilor de internet (sau parteneriatul de diverse forme cu acestia) decat sustinerea unor procese impotriva a 90% din populatia unei tari. Ca sa nu mai vorbim de impactul social creat de un astfel de proiect. Pe de alta parte sunt conduse de asemenea proiecte prin care va fi permisa stergerea automata a fisierelor video de pe youtube care incalca drepturile de autor, si aceasta in lipsa unei decizii a unei curti. S-ar parea ca nimeni nu a auzit de protectia vietii private, de fair use, de dreptul la libera exprimare, de balanta care trebuie mentinuta intre interesele titularilor de drepturi si cele ale utilizatorilor, de impactul negativ asupra evolutiei culturale creat de astfel de demersuri prin cenzura de diverse forme a utilizatorului internet.
Comment from: Viorel
Subiectul a fost redesbatut. Ce m-a surprins e faptul ca IPS-isti au fost de acord fara sa obiecteze la acordul asta abuziv: pana la urma si file-sharingul e in interesul lor, cine mai plateste pentru conexiuni broadband cand n-o sa mai aiba ce descarca?
Sau poate vor o reintoarecere la dial-up (si niste incasari scazute pe masura, bineinteles)..
Faptul ca Franta e in “fruntea“ Europei la asemenea masuri nu ma mira deloc. Totusi, berea aceea se trezeste si se incalzeste fiindca nimeni nu a raspuns la ghicitoarea mea: care este firma din Romania care FACE DEJA acest lucru fara sa-i ceara nimeni, incalcind grosolan intimitatea activitatii noastre pe internet ? Poate va e frica sa-i ziceti pe nume: nu va condamn, asa e si la mine. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne punem intrebari. Daca va puneti intrebarea si aveti si raspunsul nu trebuie decit sa fiti atenti ce faceti mai departe si de unde va “aprovizionati“ cu internet. Va urez succes !
Comment from: bogdan
Ntz, Ntz, Ntz
O fi numai unul ? :-)
Comment from: T.Tequila
ma faceti curios si nu mai rezist :)) Care-i firma care-si permite asa ceva ?? Marian , nu trebuie sa zici numele companiei ci doar o alunie:)))Oricum, nu incalci nici o lege discutand pur si simplu speculativ
RDS SUCKS. Atat am avut de zis :). Nu pot intra sa ma joc WoW ca un idiot a luat ban pe toata clasa de ip-uri iar bineinteles RDS nu imi pot schimba IP ca nu nu nu e voie.
Dacă se acceptă aşa ceva, atunci nu e la fel de logic că serviciile poştale şi de curierat ar trebui să verifice pachetele şi scrisorile, furnizorii de telefonie să asculte convorbirile, şoferii de taxi şi de autobuz să-şi percheziţioneze pasagerii şi bagajele lor? Pentru că dacă facem o statistică sînt convins că va reieşi că se comit crime mult mai importante cu ajutorul poştei, telefonului sau taximetrului decît încălcarea drepturilor de autor cu ajutorul conexiunii la Internet.