18 comments
Comment from: Eu
Comment from: bogdan
Acordarea datelor pentru abonament este obligatorie pentru contract, dar separat fata de aceast contract exista o optiune referitoare la listarea datelor personale in registrul abonatilor. Nu toti utilizatorii de telefonie cu contract sunt trecuti in registrul abonatilor, cf legii 506/2004 - art 11.
Mai mult, nimic din actul normativ creat de guvern nu precizeaza ceva referitor la inscrierea datelor celor din pre-pay in registrul abonatilor…
Comment from: Eu
Am inteles. Multumesc de precizare si de link.
Comment from: Stefan
vad ca Franta nu e pe lista dvs. si totusi, cind mi-am cumparat o cartela prepaid, nu am putut sa o fac fara cartea de identitate. mi s-au inregistrat datele personale si am primit si o copie dupa contract
Comment from: bogdan
@ Stefan - nu e lista mea, e ceea ce scrie intr-un raport al Comisiei Europene, de aceea l-am pus ca citat. Oricum, ma interesa sa sublinez concluzia - nu sa facem calcule ca x state au si y state din UE nu au si de aceea trebuie sa facem sau sa nu facem si noi. Sper sa fi depasit aceasta retorica primara.
Comment from: Adrian Munteanu
Bogdan,
Legea securității cibernetice este o altă lege care va excede reglementările din viitoarea directivă NIS.
„The aim of the proposed Directive is to ensure a high common level of network and
information security (NIS). This means improving the security of the Internet and the private networks and information systems underpinning the functioning of our societies and economies. This will be achieved by requiring the Member States to increase their preparedness and improve their cooperation with each other, and by requiring operators of critical infrastructures, such as energy, transport, and key providers of information society services (e-commerce platforms, social networks, etc), as well as public administrations to adopt appropriate steps to manage security risks and report serious incidents to the national competent authorities.„
Aștept să citesc opinia ta :)
Comment from: cezar
Concret, cu premisa si concluzie, aratati cum se incalca dreptul la viata privata prin retinerea CNPului/serie C.I. la cumpararea unei cartele telefonice.
Comment from: bogdan
@Cezar - problema nu sunt datele pt cumparararea unei cartele, ci a tuturor cartelelor. Citeste primul paragraf din argumente contra cu toate linkurile de acolo.
Comment from: Mihai
Ce putem face sa oprim legalizarea acestor abuzuri?
Comment from: Magicianul
Este o prostie sa crezi ca ai intimitate legat la dispozitive electronice. Ce faceti voi cei contra este doar sa pareti interesanti. Este imposibil sa ai acces la un sistem electronic si sa ai si intimitate.
Ambele cazuri, internet wifi si cartelele prepay se justifica prin actul “politienesc” de inlesnire a cautarii infractorilor.
Legea asta noua este proasta pentru ca incearca sa carpeasca cu plastic o bucata de hartie. Habar nu au cum sa rezolve asemenea probleme si de aici tot felul de legi idioate.
Concluzia:
1. lasati intimitatea in dormitor fara acces la retele electronice (inclusiv mobile), altfel preferati sa vi se spuna ca aveti intimitate dar de fapt nu e asa?
2. angajati adevarati specialisti in telecomunicatii cand faceti legile si nu puneti aberatiile lui nea gica ales parlamentar….
Comment from: laurentiu
expert medico-legale de calculator doriti carti http://www.forensicswiki.org/wiki/Tools http://stuffspec.com/publicfiles/Forense.html
Comment from: bogdan
@Mihai - scrieti la deputatii care trebuie sa adopte, sustineti organizatiile care sunt active pe acest subiect si va impartasesc opiniile
@Magicianul - ok, daca nu crezi ca ai intimitate in digital - te rog sa ne lasi public adresa ta de email si parola, ca si datele de card si PIN-ul.
Doar nu ai ceva de ascuns, nu?
Comment from: Suzi
Unul dintre argumentele “clasice” pentru identificarea utilizatorilor prepay este cel cu apelurile abuzive la 112. Dar la 112 se poate suna fara cartela SIM in telefon; sau de pe telefonul altcuiva, in regim “emergency call", chiar daca respectivul are telefonul protejat cu PIN/pattern/parola etc. Prin urmare… la ce bun?
Comment from: galeteanu
Oriunde in lume folositorii internetului sunt monitorizati asa ca intimitate pe net e fals dar cel putin nea gica deputatul sa dea legi pt un trai mai bun pt prostimea ce l-u ales nu legi despr care nici nu are habar
Comment from: Dico Emil
Eu zic sa scoatem buletinul la fiecare actiune. Chiar si cele doar gandite! Vrei sa apesi Enter? CNP + seria tastaturii / 6 luni!
De parca cei care fac inselaciuni, nu pot fura si un telefon. Sau parca juniorii de 10 ani nu o sa sune in continuare la 112 sa faca glume…
Asa avem si o lege anti-spam insa suntem invadati zilnic de spam romanesc. Suntem in Romania, hai sa dam legi in timp ce murim de foame, ca oricum le respecta doar fraierii…
Comment from: Radu Borza
Mai e o chestie perversă: articolul 73^2 practic îi obligă pe toți cei care oferă wifi gratuit să devină operatori de date personale (alte complicații inutile)
Comment from: vrpe
Sambata, la ora 17, in fata SRI, se va protesta impotriva tuturor legilor supravegherii online: https://www.facebook.com/events/559807960797680
Comment from: Dl Berry Andrews
Alo
Numele meu este domnul Barry Andrews, eu sunt un creditor social și legal dau împrumuturi la 3%, am creditor care ține mereu el, pentru că am da împrumuturi de toate tipurile.
Ce fel de împrumut de care aveți nevoie, doar le numim, noi vom fi întotdeauna gata să le dea la tine.
Ai nevoie de un împrumut pentru noua dvs. de afaceri de investiții? sau aveți nevoie de un credit de nevoi personale pentru a avea grijă de familie sau de tine? ce tipuri de împrumut care aveți nevoie? le menționăm prin e-mail, și dvs. de credit va fi oferit cu amabilitate la ușa dumneavoastră, de îndată ce doriți.
Deci, dacă sunteți cu adevărat interesat de un împrumut, contactati-ma prin adresa mea de e-mail în berryandrews@outlook.com.
Întoarce-te la mine acum dacă aveți într-adevăr nevoie de acest împrumut.
cu sinceritate
Dl Berry Andrews.
“Inscrierea in registrul de abonati se face numai daca exista consimtamintul abonatului cf legii 506. In plus acesta este un drept al abonatului si nu o obligatie.”
Nu stiu legea 506, dar nu inteleg ce vreti sa ziceti aici. Daca o persoana vrea sa isi faca abonament, trebuie sa isi dea datele. Cum adica nu e obligatoriu?