7 comments
Comment from: gheorghe sbarnea
Comment from: bogdan
Pentru ca nu are nici o relevanta practica. Si eu pot acum, folosind un open SMTP, sa trimit un email care sa para ca vine de la nume.prenume@institutie.ro, chiar daca nici nu am acces la adresa respectiva.
Mai mult, faptul ca cineva pare sa trimita de la o adresa de tipul asta nu inseamna ca o si semneaza.
Semnatura electronica simpla = date in forma electronica, care sunt atasate sau logic asociate cu alte date in forma electronica si care servesc ca metoda de identificare;
Orice aceste date sunt practic semnatura ta in cadrul e-mailului si nu adresa de pe care o trimiti.
Scuze ca pun comentariul dupa atata timp, insa exista cel putin o institutie in Romania care raspunde la petitii trimise pe mail: Autoritatea Nationala a Vamilor. E drept ca petitia fusese initial printata, semnata “avocat X-ulescu", apoi scanata si atasata mail-ului. Important e totusi ca nu s-a folosit semnatura electronica extinsa, iar rezultatele s-au vazut in termenul legal de 30 zile.
Comment from: Alin
Bună ziua,
Am trimis o reclamație la ANPC și, după o lună de zile am primit următorul mesaj:
“
Buna ziua,
Desi in OG 27/2002 la art. 2 se mentioneaza ca se accepta expedierea prin posta electronica a petitiilor, in conformitate cu art. 7 (Art. 7. - Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe. ) trebuie precizate datele de identificare asa cum se inteleg si sunt definite in legislatia in vigoare “ nume, prenume, domiciliu”.(Legea 677/2001 art. 3 i) date anonime - date care, datorită originii sau modalităţii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă.Cod civil :Art. 59 Atributele de identificare - Orice persoană are dreptul la nume, la domiciliu, la reşedinţă, precum şi la o stare civilă, dobândite în condiţiile legii.). Reveniti cu reclamatia completa in conditiile specificate.
CPCMB”
Datele oferite de mine au fost numele complet, adresa de email de corespondență dar și numărul și seria CI.
Au dumnealor dreptate?
Mulțumesc.
Comment from: bogdan
Daca ati dat datele pe care dvs le precizati, atunci ei nu au niciun motiv sa o considere anonima.
Comment from: Alin
Le-am oferit: numele și prenumele, adresa de email de genul nume.prenume@yahoo.com și datele de identificare ale cărții de identitate dar continuă și ANPC si AVP să considere petițiile anonime.
Unde se poate reclama faptul că sunt considerat anonim de către aceste 2 instituții?
Mulțumesc.
Comment from: tot eu
Nume, prenume si adresa de domiciliu ar trebui sa fie obligatorii. orice petitie scrisa tip are forma “Subsemnatul…., domiciliat in…., str….., bl…, sc…., ap…., va rog …..". Si petitia electronica ar trebui sa fie redactata in acelasi mod. Adrese de e-mail va puteti face 200, nr de tel e irelevant in identificare in cazul in care nu detineti abonament, iar lista poate continua.
de ce nu trebuie ca petitia sa fie trimisa de pe o adresa oficiala gen nume.prenume@institutie.ro ?