6 comments
Comment from: domnite.ro
Comment from: Cristian
Extrem de necesare evenimentele de acest tip dar mai ales reglementarile in domeniu.
As fi curios de parerea bancilor spre exemplu pe zona de profiling. :)
Ieri am asistat la crearea unui cont de capital social pentru o firma si a fost un proces indulngat si dureros pentru cei in cauza sa raspunda la intrebari de tipul: nivel de studii, persoane in intretinere, dintre care cati copii… :)
Experienta anterioara memorabila am avut-o la un schimb valutar la banca: Refuzand semnez direct pe un scanner electronic (CI-ul il copiasera deja) si sa raspund la cateva intrebari pe motiv ca nu sunt client al bancii, dupa ce s-a uitat scurt in calculator, domnisoara mi-a comunicat zambind ca de fapt la intrebari nu e nevoie sa raspund pentru ca de la mine doar de semnatura scanata mai aveau nevoie. :)
Comment from: bogdan
@domnite.ro - eu cred ca notificarea este doar varful icebergului in procesul de invatare a ceea ce inseamna datele personale si ce faci cu ele - de aceea recomanda sa o faci singur (eventual ajutat de Ghidul pus la dispozitie de Autoritate).
Daca chiar vrei mai mult guidance - cei de la pdpconsulting.ro ofera servicii specializate pe zona de protectia datelor.
@Cristian - reprezentantul Asoc. Romane a Bancilor a sustinut ideea ca ar trebui sa fie lasati sa verifice actele de identitate ale clientilor direct in baza de date oficiala. Pentru securitatea lor. :-) Am avut impresia ca a fost la alt eveniment.
Comment from: Max
1. Bogdan, super tari prezentarea si efortul tau! Felicitari!
2. Ieri am zabovit si eu putin pe www.furtdeidentitate.ro. Am ramas neplacut surprins de informatiile gasite acolo. La cati bani s-au pompat (din cate inteleg) in acel proiect, este cam jenabil ce afla cetatenii… (mostre: furtul de identitate este…"frauda informatica"….este “acces ilegal la un sistem informatic” si multe altele).
3. Intentia celor de la Asociatia Romana a Bancilor nu trebuie privita drept foarte “deplasata", avand in vedere ca notarii verifica, mai nou, direct in baza de date a politiei identitatea persoanelor carora le efectueaza diferite acte specifice (notariale). De ce nu ar avea si bancile acest drept. Nu trebuie decat sa se emita un act normativ in acest sens….
Comment from: scuze ca iti dau de lucru :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Lessig
+
http://devcoin.org/ sau bitcoin sau whatever
+
http://ethereum.org/ethereum.html
+
http://bitcoinmagazine.com/7050/bootstrapping-a-decentralized-autonomous-corporation-part-i/
= The Coming of “Smart Contracts”
http://www.economicpolicyjournal.com/2014/01/way-beyond-bitcoin-coming-of-smart.html
pareri? :)
Comment from: bogdan
@Max
2. Ignora-i
3. Problema nu era cererea (ca e normal ca ARB sa vrea asta), ci contextul.
Verificarea identitatii intr-o baza de date oficiala nu este o masura de protectie a datelor personale, ci - eventual o masura de securitate a domeniului respectiv. (nu inseamna ca nu poate fi aprobata)
De ex. Un alt vorbitor a intrebat peste 10 minute, de ce nu ar trebui si agentii imobiliari sa poate sa acceseze baza aia de date…
Si continui eu - atunci jurnalistii de ce sa nu aiba voie?
Ca doar semnam o hartie ca respectam drepturile persoanei si gata….
@imi dai de lucru
Nu stiu ce doresti sa fac eu cu linkurile alea…
Daca tot discutati despre protectia datelor personale
am vrut si eu sa ma inscri uca operator dar formularul mi se pare greoi cu termeni ce nu i-am inteles si nu am stiut ce sa trec la multe rubrici.
Cine m-ar putea ajuta sa completez si eu formularul de la dataprotection.ro astfel incat sa fie corect din punct de vedere legislativ
Normal ca voi plati serviciile