9 comments
Comment from: Dodo Visitor
Comment from: Piticar Ioan Visitor
Da, din pacate este jale.
Dar in principiu la baza este o problema educationala.
Cate ore de protectie date personale sunt incluse in programa liceelor scolare?
Dar datele personale ale parintilor care sunt cerute si notate pe te miri ce, pentru a se putea distribui alocatia copiilor de catre scoli?
Am reclamat-SI CE? este cerinta de la Inspectoratul Municipal?
Acolo?- Nimeni nu-si asuma raspunderea.
Daca te duci in instanta - Presedintele se uita stramb la tine si i-ti cere sa-ti precizezi actiunea !? Adica… De fapt ce te DERANJEAZA?
Ca doar este un alt moft European!!
Autoritatea nu pedepseste Institutiile si Companiile decat prin selectie … probabil politica, probabil pe alte criterii.
Din oficiu nu se sesizeaza.
Am facut un test “in vivo” asa ca stiu ce spun.
Testul continua…
Reactia Autoritatii nat pt. Prot . datelor pers., destul de evaziva, mai multumita ar fi sa nu fie implicata.
Cat despre transferul ilegal de date personale de la Banci catre Biroul de Credit… le-a trebuit mult sa se sesizeze si atunci intr-un mod pe care il apreciez ca nepotrivit- cu Ordine de exceptare nejustificate.
Asta in conditiile in care exceptiile de la legislatia EU privind obligativitatea protectiei datelor, sunt extrem de limitative si limitate numeric.
Cel putin in afacerea BIROUL de CREDIT - un S.A a sefilor bancilor - persoanele de acolo i-mi cereau nici mai mult nici mai putin decat sa-mi pun pe NET, Cartea de Identitate !!??
Ce Site securizat? Nici nu auzisera.
Dar acum, cand din Noiembrie 2007 este Decizia Consiliului si Parlamentului European, prin care reteaua de prelucrare date Personale este considerata INFRASTRUCTURA CRITICA?
La noi… tacere!
Dar facem alegeri.
Deci nu deranjati - AVEM de Lucru!
Daca spui ceva- DERANJEZI.
Sa auzim de bine de la anul!
Comment from: Vio Visitor
De cand m-am abona la acest blog (prin rss) citesc numai articole care-mi provoaca senzatia de “plecare peste mari si tari". Cred ca o sa renunt. Parca e mai sanatos sa stai cu capul in nisip (chiar daca e doar trecator efectul).
ps: intrebarea de algebra 2+3 nu se schimba?
Comment from: bogdan Member
Domnu Piticar, sa va spun ca nici la Facultatile de drept nu se dedica nici macar un semi-curs pentru notiunile de date personale ? Doar dreptul la viata privata poate sa beneficieze de o scurta prezentare in cadrul dreptului constitutional..
Eu nu cred ca e mai sanatos sa stai cu capul in nisip, orice ar fi - prin articolele mele incerc sa mai aduc inca o noutate, inca o idee - poate reusesc si unii o gasesc interesanta. Daca nu incercam macar sa invatam, atunci cu siguranta ca nu vom progresa.
Intrebarea ramine la fel :-) Cel putin pina o depisteaza spammeri..
Comment from: Sabin Iacob Visitor
mda, eu traiam cu impresia ferma ca de firme care iti colectioneaza datele pentru scopuri obscure se ocupa OPC-ul :) (care n-a catadicsit sa-mi raspunda la email-uri, oricum).
poate o sa am mai mult noroc cu autoritatea asta, pentru ca mi se pare ingrijoratoare tendinta unor firme de a cere o gramada de date personale total aiurea: m-am certat cu drone de la altex, digitall (tot altex, se pare) si depozitul de calculatoare care imi notau pe hartiute numele, nr/seria de la buletin si ultimele 4 cifre de la card, ca “asa le cere firma".
n-am gasit nimic despre vreo lege care sa oblige firmele sa ceara datele respective (si legea bunului simt spune ca s-ar intampla si la supermarket daca ar fi asa); mai stii, poate e o manevra menita sa determine lumea sa nu mai plateasca cu cardul :D
Comment from: relu Visitor
@bogdan:
Blogul dumneavoatra este apreciat, cred, de toti cei care-l viziteaza; afirmatie logica de fapt: daca nu-l apreciaza de ce naiba l-ar vizita :)
In alta ordine de idei, cred ca problema cu stirile in general e ca sunt in majoritate (ca numar) negative.
Daca cineva urmareste stiri pe tema “libertati” (nu numai de internet) o sa se innece intr-un ocean de pesimism (din comentariile altor oameni ca urmare la stirile negative).
Definitii:
Stire negativa pe tema libertatii = o noua initiativa/lege ca sa reduca/limiteze libertatea
Stire pozitiva pe tema libertatii = o noua initiativa/lege ca sa protejeze/mareasca libertatea
ps: nu ma refer numai la Romania, ci peste tot in lume (mai ales in state, de unde mi se pare ca a pornit totul incepand/accelerand cu 9/11)
Comment from: bogdan Member
Ok, Relu sunt de acord cu tine. Dar asta ar insemna sa nu scriu despre ele sau ca trebuie sa fim mai “activi” impotriva stirilor rele? Eu sunt de principiul ca lucrurile depinde in mare masura de ce facem noi (sau destinul si-l face fiecare cu mina sa). Asa ca sper ca ceea ce scriu sa mai deschida niste urechi, niste minti sau sa arate ca mai sunt si altii care sunt interesati de dreptul la viata privata sau libertatea de exprimare si care nu-s doar niste concepte impersonale.
Gresesc ?
In orice caz, nu am niciodata intentia sa scriu doar despre lucruri negative sau pozitive - pur si simplu scrie despre ceea ce mi se pare interesant si/sau util.
Astept si sugestii concrete de genul - alterneaza o stire buna cu una rea (se poate?) sau mai bine vorbeste de subiectul asta ca sa fie mai interesant sau .. alteceva..
Of, cita dreptate are domnul Piticar de mai sus si cite as avea si eu de adaugat, dar e Noapte Invierii Domnului si deocamdata nu mai scriu nimic mai mult decit aici: http://legi-internet.ro/blogs/index.php?blog=2&title=modificarea_directivei_eprivacy&page=1&more=1&c=1&tb=1&pb=1&disp=single#c13375
Comment from: Emil Gurau Visitor
La Arad protectia datelor personale este la mare pret…Notele de constatare ale amenzilor pentru parcarea neregulamentara sunt complectate cu datele contravenientului,inclusiv CNP si sunt
expuse de catre agentii primariei sub stergatoarele de parbriz ….
ce ziceti de asta ??
asta unde se incadreaza?
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-2866018-peste-300-fosti-masteranzi-ase-acuza-institutia-deschis-conturi-bancare-fara-stirea-lor.htm