31 comments
Comment from: moviebuff
Comment from: zamo
o intrebare.
in cazul unei perchezitii acasa, eu avand toate datele pe calculator protejate cu ntfs encryption sau echivalemt pe linux.
pot refuza sa le zic modalitatea de accesare a datelor pe motiv sa sunt date strict personale ?
Comment from: manolo
“pot refuza sa le zic modalitatea de accesare a datelor pe motiv sa sunt date strict personale ?”
Si cum te pot obliga sa le zici? Te tortureaza? Oricum, NTFS encryption nu e mare scofala. Incearca Truecrypt.
Comment from: bogdan
Moviebuff, daca doar le ai acele 1500 de DVD-uri nu e o problema.
Dar daca pe linga asta, mai ai si obiceiul ca o parte din ele sa le pui pe un tracker, atunci sa nu te mire daca se aplica articolele de mai sus. Practic va fi un conflict intre tine care vei sustine ca ele sunt doar copia ta privata si cei ce te acuza care vor trebui sa demonstreze ca ai facut-o (si) in scopul distribuirii…
Zamo, asta e o problema mai complicata. Englezii au deja o lege care te obliga expres sa le pui la dispozitie cheia de decriptare. La noi inca nu - dar cred ca usor se poate asimila asa ceva cu o incercare de obstructionare a anchetei…(oricum nu cred ca cei care ancheteaza astfel de cazuri merg pe o singura proba, deja au ceva la mina)
Comment from: traian
Cum a spus si Bogdan, vor veni la tine cand au si alte probe. Nu prea vei avea timp sa le spui ca nu le dai voie deoarece vor veni cu mandat si-ti confisca sistemul.
Cat despre criptare, au solutii sa-ti gaseasca orice in calculator.
Comment from: moviebuff
nu pun pe nici un tracker. k am net cu viteza melcului.
Comment from: traian
Ideea norvegienilor de la Venstre in privinta unei taxe speciale pentru “copia privata” de pe internet este foarte buna.
Sa nu uitam ca asta este chiar scopul protectiei dreptului de autor, de a incuraja creatia.
Si cum altfel o poti incuraja mai bine decat gasind metode de a-i remunera pe creatori.
Daca acest sistem functioneaza, cu bune si rele, in privinta altor suporturi media, de ce nu ar functiona si pe Internet.
Comment from: Livache
pentru cine foloseste p2p`ul e bine de stiut de existenta “jucarelelor” de genul asta (PeerGuardian aka soft free gindit pentru protectia propriei intimitati):
s`ar putea sa fiti uimiti cind o sa va uitati prin loguri ;)
Eu cred ca cei doi baieti se mai oucpau si de distribuirea ilegala a filmelor. De obicei cei care vand firmele piratate invelesc dvd-urile in casingul in care se gasesc ele in original.
Oricum. Daca aveau numa tracker si dvduri pentru galeria personala atunci nu aveau ce sa le prea faca. Pe un tracker nu stochezi tu fisierele. E ca si cum aveau un site cu reclame pe care puneau filme prin inttermediul youtube… Si atunci ii arestau?
Comment from: freeman
Hopa…Politia Romana a scos nasul din gogosi si a indeplinit o misiune de interes national. Sunt atatea metode prin care se face piraterie in Romania…incat mai bine ar arunca ochii la vecinii nosti din strainatate, in loc sa de-a cu batul in balta. In plus, au prins toti criminalii si hotii de pe strazi si le-au mai ramas internautii? Parerea mea, pirateria a existat, exista si va exista probabil pentru foarte multa vreme, in loc sa facem anchete stupide, cu finalitati derizorii mai bine sa se gandeasca “Cei de Sus” la niste solutii practice.
Plus ca pirateria ajuta la dezvoltare… Daca piratam produse Microsoft ori primim amenda ori vine microsoft cu produse la preturi mai mici
Comment from: adim
Treaba asta cu copia privata…. OK, am 2000 de titluri in casa (CD + DVD) adunate de-a lungul timpului si n-am vandut niciodata nici un CD. Inteleg ca nu e nici o problema daca doar le detin (fara sa comercializez), dar nu se poate pune intrebarea de unde le am? Si daca se poate pune, ce raspuns trebuie dat? :)
Comment from: codrut
io zic sa ai f…m in gura si doar atat ca se pot face softuri de criptare pe 1024byti ca nici ala de la microsoft nu are ce sa le faca
ca se pun pe traker unele si altele
exista si acum un schimb de timbre si sa stiti fratilor ca timbrele sunt considerate opere de arta deci sunt protejate la copyright dar oare nu se fac schimburi de timbre??? si este ilegal sa faci asta ?? sa stam stramb si sa judecam la rece politia romana trebuie sa prinda sacalii aia mari din parlament si sa nu si bage nasu in trebuirle unor internauti decat daca acestia fac profit din asta
Va multumesc cu drag Hackerul
Comment from: piratscan
politia trebuie sa aplice legea(care oricum este mult prea ambigua in raport cu explozia informatica),iar in cazul de mai sus,era vorba de cumularea mai multor infractiuni legate de copyright.
Comment from: eyeheartpi
sunt adormiti si ignoranti. romanii au banda externa foarte buna (unii:D) si pot sa ia orice si de afara. pirateria nu prea o opresti.
atat timp cat nu i-au prins pe cei doi in flagrant, nu pot dovedi ca le vindeau…si ca le aveau acasa, am inteles ca nu se considera delicventa.
astea sunt comentarii de ‘inspector’ care habar n-are ce citeste de pe prompter, ca el acasa are alte ‘torrente’ de pe care intra… deh..s-au terminat crimele in romania
Comment from: adim
Scuze ca revin cu intrebarea mea. Bogdan, am vazut ca ai spus: “Moviebuff, daca doar le ai acele 1500 de DVD-uri nu e o problema.". Deci nu se poate lega nimeni de unde am acele 1500 de titluri? Atat timp cat nu vand pot avea oricate DVD-uri?
Comment from: bogdan
Adim, simpla detinere in casa proprie a unor DVD-uri nu este calificata ca infractiune. Articolul citat mai sus vorbeste de o infractiune circumstantiata - “detinerea (…), in scopul distribuirii de marfuri-pirat, precum si detinerea acestora in scopul utilizarii prin comunicare publica la punctele de lucru ale persoanelor juridice.”
Ei bine, scopul asta trebuie dovedit de procurorii care investigheaza cazul. Daca nu ai vindut niciodata un cd, nu vad cum se demonstreaza acest lucru.
Asta nu inseamna ca cei care reprezinta titularii drepturilor de autor nu te pot actiona pe cale civila pentru reproducere neautorizata a lucrarilor lor, caz in care te poti apara prin una din limitele prevazute in legea drepturilor de autor.
Comment from: adim
Saru’mana de raspuns. Pe undeva prin art. 33 scrie “Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, in sensul prezentei legi, reproducerea unei opere fara consimtamantul autorului, pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta publica, iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de utilizare.", deci ar fi o sansa la o adica…. :)
Comment from: valy
Vad ca oricum Tbits s-au intors in action. O sa dureze ceva cazul lor, cine stie poate vor fi norocosi..sau NU. :D.
Propun infiintarea unui Partit al Piratilor si in Romania. Ce parere aveti?
Comment from: Liviu Alex
Buna ziua,
Poate ma puteti lamurii si pe mine, daca am un tracker cu torrente externe (adica iau torrente de pe mininova de exemlu, si le listez la mine pe site) pot fi acuzat de ceva ?
Niciun fisier nu se regaseste pe serverul meu !
Stiu ca o sa spuneti ca pot fi acuzat de “incurajarea pirateriei", dar tin sa v-a raspund ca si “domnul” google face la fel !
Nu este ilegal sa detii link-uri ilegale !
Crede-ti ca pot fi acuzat de ceva ?
Am nevoie de ajutor dumneavoastra !
Va multumesc anticipat !
Comment from: bogdan
Valy, eu nu prea cred in partide, dar poti sa incerci la http://www.piratpartiet.se/international/
Liviu, teoretic da - poti fi acuzat, atit avreme cit stii ca linkurile merg catre un fisiere care sunt partajate ilegal.
Daca e sa luam legislatia din Romania (vezi si legea 365, art 15) si Google ar putea fi acuzat de acelasi lucru (daca nu scoate linkurile din momentul in care a aflat ca duc spre pagini ilegale.
Practic, lucrurile sunt mai complicate atita vreme cit nu gazduiesti nimic, ai un disclaimer clar, nu faci nici un profit din site si nici nu ai 5 000 de dvd-uri acasa pe care nu poti sa le justifici :-) Cred ca in acest caz, daca un procuror sau judecator intelege ce este Internetul ar trebuie decisa neinceperea urmaririi penale pentru lipsa pericolului social.. (asta pe scurt spus)
Comment from: Liviu Alex
Pai ..
am inteles foarte putin din ceea ce ai spus !
[code]Practic, lucrurile sunt mai complicate atita vreme cit nu gazduiesti nimic, ai un disclaimer clar, nu faci nici un profit din site si nici nu ai 5 000 de dvd-uri acasa pe care nu poti sa le justifici :-) [/code]
Pai asa este o gluma sau … cum sa fie mai complicate lucrurile, atata vreme cat nu gazduiesc nimic ?
Vrei sa zici ca eu pot sa imi tin trackerul functional, dar cand imi trimit “baietii” e-mailuri cu softurile lor, trebuie sa le sterg ?
Pai asta ar fi ok !
Astept si alte pareri :)
Va multumesc !
Comment from: bogdan
Lucrurile sunt mai complicate pentru cel care face ancheta. .. in sensul asta m-am exprimat. E greu sa dovedesti un pericol social pentru o fapta non-profit de intermediere (indirecta!) de schimburi de fisiere, dintre care unele pot fi ilegal copiate.
Da, eu zic ca in cf cu legea 365, daca cei care detin drepturile asupra unui anumite opere au dreptul sa iti ceara sa scoti linkurile catre un fisier copiat ilegal (sigur, trebe sa si demonstreze ca au drepturile asupra operei si ca este un fisier copiat ilegal :-)
Comment from: Liviu Alex
Pai link-urile sunt ilegale .. nu neg !
dar daca imi cere asta, “colaboram", adica .. i le scot ! (decat sa ma dea in judecata sau alte prostii!)
cel mai mult imi plac raspunsurile celor de la thepyratebay, unde in Suedia au dreptul sa detina link-uri ilegale atata vreme cand fisierele nu sunt gazduite pe serverele proprii !
pt mai multe informatii http://thepiratebay.org/legal
Enjoy :)) eu nu mai pot de ras !
Comment from: Vampire-sub7
True crypt chiar are metode de encriptare care chiar si celor foarte avansatii in domeniu decriptarii este aprope imposibil de decriptat .. poate dura si ani intregii daca se incearca cu brute-force ! revenind la subiect reclamele sunt legale iar donate-ul e legal mi se pare cel mai prost mod de a pune sub acuzatie o persoana toate siturile “mari” au “ads-uri"(reclame) si e normal . Iar ei vor sa termine retelele de tip P2P desii deca stai sa gandesti la rece administratorii care se asigura de buna functionare a retelelor si transferului de informatii nu au absolut nici o vina la ei in hdd nu se salveaza nici macar un byte din softerul piratat ” numai sesiunii , sau baze de date mysql(dca ne gandim la tracker) ” chiar mi se pare cea mai mare negheiobie sa incerci sa eradichezi ceva fara vina doar pt ca face pagube anumitori “Autorii”
Oricum pirateria nu poate fi eradicata …
Comment from: Adrian
Un utilizator obisnuit (nu uploader) al unui tracker inchis poate fi acuzat de ceva? (binenetele daca politisti au pus mana pe baza de date.)
eu sunt uploader pe un tracker … cam ce as putea sa patesc in caz de… dar nu cred ca se va intampla asa ceva …
Comment from: Paul
Sistemul e mult mai fisurat si mai “desfigurat” in alte parti cum ar fi justitia,invatamantetc si ei se apuca in cautarea piraterii,hackerilor intai SISTEMUL romanesc sa-si rezolve ei problemele lor apoi sa inceapa cu pirateria,isi permit numai tarile foarte dezvolate la toate nivele oricum nu va muri niciodata
e singurul nemuritor….
Comment from: Mihai7best
Am si eu o intrebare simpla , dar de 100 de puncte! Daca vrei sa iti faci un site de trackere cum e filelist , si pui propriile tale torrente (care nu toate sunt originale , le iei de pe dc++ sau altele) si nu ceri nici o donatie sau prostii din astea legate de bani tracker-ul este legal?
Legile astea contra pirateriei nu ne avantajeaza deloc, indiferent cat se agita unii ca sunt de acord. Americanii sau altii mai puternici va vor fura oricand inventiile asa cum au facut intodeauna pentru ca nu aveti posibilitati materiale sa-i dati in judecata, vezi cazul Gheorghe Zamfir. Sony Entertainment a castigat zeci de milioane de pe urma lui si el n-are bani nici sa-si termine casa. Nici Iustin Capra n-are suficienti bani sa-i dea in judecata pentru furt intelectual. Legile legate de copyright nu-i avantajeaza decat pe cei puternici. Mai cititi carti de istoria spionajului sa vedeti cum s-au ridicat economiile nationale ale celor care acum fac pe corectii si cer legiferarea mondiala a dreptului de autor. Parca in Carta Drepturilor Omului mai era si ceva legat de libertatea de informare, nu ? Sau Patriotic Act a inlocuit-o definitiv ?
Comment from: radu
http://www.aystorrent.ro/index.php
un trackere care cere bani si e de cacat
am si eu o intrebare: sa spunem ca as avea cam 1500 de dvuri cu filme descarcate de pe internet sau seriale (fiindca astea ocupa mai mult spatiu fizic) dar le am exclusiv pentru colectia personala (pur si simplu sunt pasionat) in ce lege sau in afara carei legi m-as incadra?