Am scris deja de citeva ori de ce este important sa invatam sa cunoastem si sa actionam la nivel european pentru participarea la dezbaterea actelor normative care ne privesc domeniul in care ne desfasuram activitatea.
De aceea nu poate decit sa ma bucure initiativa ANIS de popularizare a normelor europene in domeniul IT&C si a chema specialisti din Europa sa discute despre ele cu firmele romanesti. Agenda evenimentului o gasiti pe blogul ANIS, ca si forumularul de inscriere gratuita.
Alte stiri din domeniul drept si ITC:
- Doru imi atrage atentia cum in Italia se pare ca Parlamentul a votat din gresala o lege care face legal P2P un schimb prin sisteme P2P de fisiere protejate de drepturi de autor si asupra carora nu ai dreptul de a le pune la dispozitie publica, atita vreme cit schimbul are un caracter necomercial. O sa-l intreb pe Andrea Monti, sa vedem daca pot obtine mai multe detalii (si pentru EDRi-gram)
- dar aici se opresc vestile bune privind p2p, pentru ca aflam ca in Irlanda - unul dintre principalii ISP-isti - este de acord sa implementeze metoda franceza celor 3 lovituri (despre care am mai explicat ce e cu ea)
- un alt subiect delicat este un nou tratat international numit Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)
(despre care aminteste si Ioana), care include noi prevederi referitoare la drepturile de proprietate intelectuala si mai ales implementarea lor (adica sa fie infractiuni nu doar incalcarea in scop comercial a acestor drepturi). Detalii la
KEI (SUA), Michael Geist (Canada) sau Ip-watch
- iar CEDO declara ca poate exista un drept privind viata privata si asupra unei poze asupra unui nou-nascut (intreaga decizie in franceza)
Nu prea inteleg fraza:
P2P este o clas de protocoale de transmis date ca si de ex. ftp, http, smtp, pop3, imap…
Nu am stiut ca este ilegal. Atunci cum adica se da lege sa-l faca legal? Si ce legatura are “comercial” cu “necomercial” ?
It makes no sense!