Comentarii despre drept, scoala si societatea romaneasca.

Latest Comments

Maria Moldovan

Scuze, dar abia acum am dat de acest sait si nu stiu daca mai pot fi ajutata. Sunt si eu cu una din cele 8ooo cereri, din cele de tip 1 doar ca, dupa 6 ani, nu am primit nici un raspuns. Asi dori sa stiu, în caz de inadmisibilitate, cui s-a adresat Câmpeanu Leonard si cu ce rezultat. Multzumesc mult.

12/09/11 @ 19:24
Lascaris

Si eu consider ca graba strica treaba in privinta Codurilor.
Functionarea justitiei nu se impiedica in primul rand de coduri, ci de alte metehne (balcanice).
Apoi Codurile sunt fundamentale pentru o societate, nu pot fi adoptate in pripa, mai exact nu ar trebui adoptat un material intocmit de o comisie de la Guvern din care nu au facut parte marii profesori de drept din tara.
Codurile actuale au fost foarte bine facute la vremea lor si, batrane cum sunt, ne mai pot sluji putin. Nu stam in apa. Asta ne-ar fi dat timp. Dar, din pacate, orgoliile, interesele si ambitiile cred ca oricum ar impiedica adoptarea unor coduri care sa dainuiasca inca 100 de ani.

15/12/10 @ 22:47
Vorbe Grele

Eu cred ca avocatilor le este frica sa nu le fie furate ideile si 99 % dintre ei considera ca daca scrie pe blog asta inseamna sa dea consultatii gratis .
Am vazut doua siteuri de avocati si erau de-a dreaptul jenante mai ales ca aveau numarul de contact bagat peste tot si toate ideile se incheiau ciu ” daca vreti putem discuta despre asistenta in vederea unui eventual proces !
Nu m-as duce la un nemancat de genul asta !

18/03/09 @ 21:03
popescu doris

Super observatii, cam dure.Poate ca pentru ca suntem la inceput, nu ne am familiarizat cu Europa si de accea ai asemenea pareri. Anyway Think pink! :)
Am nevoie de ceva. Poti sa mi trimiti, daca ai, ceva materiale dsp Raportul dintre dreptul comunitar si cel nationat?
ms anticipat :)

23/10/07 @ 13:04

In response to: Avocati si bloguri?

Comment from: Marius

Marius

Unii avocati prefera sa tina astfel de bloguri sub anonimat pentru a nu intra sub incidenta legilor restrictive privind exercitarea profesiei de avocat.

De exemplu, pandecte.ro este al unui fost coleg de facultate, actualmente avocat, care publica sub pseudonim.

18/06/07 @ 13:00

In response to: Avocati si bloguri?

Comment from: Ardeleanu Hortenzia

Ardeleanu Hortenzia

Doresc cu adevarat sa particip la schimburi de opinii juridice cu avocati din toata tara,dat fiind faptul inexitentei unei practici unitare in multe ,multe domenii de drept.Se incalca principii de baza ale dreptului civil,care in final duc la solutii dezastruoase,care din pacate uneori ramin irevocabile

02/05/07 @ 22:58
dan.stoica

mai e si realitatea ca principalele canale de “exprimare” sunt monopolizate de lipsa unei dezbateri reale, care sa accepte existenta mai multor perspective si argumente.

26/03/07 @ 00:11

In response to: Avocati si bloguri?

Comment from: George

George

Ar mai fi poate un motiv. Lumea actuala a avocatilor este una in care dorinta de comunicare si impartasire a ideilor este depasita de egoismul pastrarii opinilor pentru sine. Fiind un domeniu in care interpretarea si creatia sunt esentiale in gasirea unor solutii pentru varii spete, refuzul de comunicarea poate parea justificat.
Se pierde insa din vedere atributul blogului ca forma de publicitate indirecta tinand seama si de interdictiile prevazute de legea de organizare a profesiei de avocat care interzic modalitatile directe.
Un alt atribut al blogului, acela de initiator al unor discutii pe anumite teme poate deveni interesant in conditiile in care in urma acestora participantii si implicit autorul blogului/temei de discutie isi pot clarifica aspectele necunoscute.
Vom vedea in ce masura lucrurile se vor schimba.

23/03/07 @ 13:52
dan.stoica

ar mai fi un motiv: marile firme evita litigiile din romania, prin clauze de arbitraj. ergo, n-au nevoie de avocati romani. ergo au nevoie de consultanti. care la un anumit nivel trebuie sa aiba o anumita experienta. experienta la care romania are muuuulllt de lucru.asa ca tot consultantii romani sunt preferati ca presigiu, reputatie, soliditate (lucruri atit de importante cind lucrezi cu increderea oamenilor de afaceri). valori adaugate pe care consultantul roman le poate oferi doar rareori si oricum pe tranzactii la un nivel destul de redus de complexitate. asta e.

15/03/07 @ 18:57
Bogdan

Poate o idee sa iti dea si articolul asta
http://www.adevarulonline.ro/articole/zamfirescu-predoiu-in-topul-international/305083

In rest, nu ma pricep atit de bine la piata avocaturii in .ro, dar cred ca acea comparatie cu piata de bricolaj nu este foarte reusita, pentru ca cred ca se refera la cifra de afaceri. Ori daca ne uitam la cheltuielile pe care le au niste firme de bricolaj cred ca sunt mult mai mari decit cele ale unei firme de avocati.

07/03/07 @ 15:06
Campeanu Leonard

Regret ca intervin tarziu cu comentarii; o fac totusi cu speranta ca ele vor avea fie un raspuns, fie o reactie.
La data prezentei (04.03.07), ma confrunt cu o respingere pe motiv de inadmisibilitate si incerc cu disperare sa-mi gasesc dreptatea in alta parte. Ma refer la incalcarea dreptului de proprietate pe care desi am dovedit-o,prin respingere de catre Camera 3-a din care face parte si Dl Corneliu Barsan, nu se face decat girarea abuzului comunist de nationalizare, de catre o institutie de pring rang european CEDO.
Intrucat plec de la premisa ca totusi institutiile Europei recunosc dreptul de proprietate, vizavi de numarul mare de cereri inregistrate de cetateni romani, si surprinzator de mare numarul de cereri respinse, nu pot decat sa trag urmatoarele concluzii:
- In Romania dreptul de proprietate este incalcat cu buna stiinta, in continuare;
- Romania este de departe tara cu cele mai multe cereri,( raportat la populatia tarii) majoritatea reclamand furtul proprietatilor si refuzul autoritatilor de a le recunoaste acest drept fundamental si a face reparatiile cuvenite;
- Privind numarul mare de cereri respinse, cred ca fata de motivele invocate de respingere in articolul de mai sus mai exista unul si anume
o atitudine ostila a functionarilor romani si ma refer in special la Dl. Corneliu Barsan-numiti de guvernul Romaniei-care in loc sa-si exercite atributiile in mod independent, nu fac decat sa acopere atat abuzurile dovedite ale sistemului comunist cat si hotararile instantelor judecatoresti postdecembriste si a feri statul de a suporta aceste consecinte.
Personal, am facut plangere penala impotriva Dlui Barsan Corneliu cat si a Dlui Mark Villinger si voi actiona cat voi trai pentru recuperarea bunurilor care au fost furate familiei mele si ca mostenitor si victima in acelasi timp a sistemului comunist ( inclusiv deportat in Baragan- a se citi, luat dintr-o casa civilizata si aruncat in camp liber sub paza securitatii) am obligatia morala fata de inaintasii mei sa lupt pentru valorile pe care le-au creat cu cinste si responsabilitate.

04/03/07 @ 22:38