9 comments
Comment from: semper fidelis
Comment from: Popa
Stil clasic romanesc: totul se face in “regim de urgenta". Dezbaterea publica nu intereseaza. Dreptul la viata privata, protectia libertatilor sunt chestii secundare. Ordinea de zi e cum sa luam mai multi bani, sa asiguram mai putine drepturi si libertati.
Propun o noua forma de guvernare: alegerea aleatorie a celor care ne conduc. Sigur am iesi mai bine.
Comment from: Silvia Axinescu
nu inteleg cum a putut fi adoptata aceasta decizie fara respectarea procedurii de consultare publica. Mai mult, art. 5 din OUG 79/2002 precizeaza inca o data ca in situatia modificarii autorizatiei generale tb respectata procedura consultarii publice.
Nici eu nu am primit e-mail-ul (desi sunt abonat :) …)
Comment from: Victor
Astept cu nerabdare sa inchida si Skype. Ca doar ar trebui sa nu poata fi interceptate apelurile. Sunt curios ce mai urmeaza? Interzicerea criptografiei sau declararea cheilor private la stat? Hmmm suna cam a China.
Aha, deci inca o dovada ca a inceput. Sa nu ziceti ca nu stiati.
Site-urile pe care se relata despre protestele de la summit chiar au fost cazute in acele zile, asta pot sa confirm pentru ca am urmarit problema. “Traficul mare” (de fapt “flood") era tocmai metoda prin care hackerii SRI-ului le doborau. E o modalitate prin care serverul e suprasolicitat de catre un program care trimite o avalansa de solicitari fictive.
Personal, mi se pare un fapt mai grav decat bataile jandarmilor, si inca unul care a trecut neobservat. Cu aceeasi banalitate cu care a fost acceptata si bruierea liniilor GSM in zona. De fapt am asistat la suprimarea unor medii alternative de informare si comunicare care ne lasa sa presupunem ca daca vreo televiziune ar fi avut alta pozitie decat aceea de numaratoare de avioane si delegatii ar fi avut aceeasi soarta. Dar putem sta linistiti, acolo treburile sunt demult sub control, nu?
Comment from: Adrian
Marian, stai linistit ca incepuse demult :)
Victor, cred ca mai avem vreo citiva ani in care sa putem folosi criptarea linistiti. Dupa aia insa, nu mai garantez nimic…
Adrian, stiu ca incepuse mai demult. A fost doar o perioada de liniste dupa `90. Dupa care iar au inceput unii sa pofteasca la asemenea pohte. Asemenea pohte nu au culoare politica. Ca dovada, iata de unde vin ideile astea: de peste ocean, locul la care noi ne uitam cu jind si cu ideea ca acolo colcaie democratia pe strazi si, fiind atit de multa, ar fi cazul sa se mai exporte. “E pe vine“ cum zice o vorba; deocamdata in viteza a doua in ralenti, in curind insa….
Salut Bogdan, ai perfecta dreptate in ceea ce priveste faptul ca decizia ANRCTI nu este tehnic corect adoptata. Ceea ce ma ingrijoreaza mai degraba pe mine nu este faptul ca decizia a fost adoptata - in fond era normal ca SRI-ul sau alte organisme de interceptare sa aiba un cadru legal in care sa-si faca treaba. Mai ciudat este caracterul laconic, unilateral si discretionar al deciziei, care lasa o gramada de libertate autoritatilor publice in domeniu si care ia drepturile furnizorilor de servicii de informatii si ale cetatenilor fara sa le ofere nici-o garantie cu privire la utilizarea bone fides a acestora. Daca ai rabdare si dispozitie, vezi si blogul meu: http://www.recenzia.ro/2008/04/12/kafka-reloaded-5-%e2%80%93-un-patriot-act-romanesc/
Felicitari, prieteni!
Sinteti un reper extrem de valoros in lumea virtuala si juridica. Speram sa va alaturati demersului nostru in ceea ce priveste semnalarea abuzurile institutiilor statului. Se pare ca ne confruntam din ce in ce mai mult cu o legislatie prelucrata peste noapte in birourile unor personaje cu creiere militienesti si nu putem sta cu mina in buzunare, orbi si indiferenti.
Bafta multa in activitate!