7 comments
Comment from: vasilescu vasile Visitor
Comment from: Pascariu Relu Visitor
Bună ziua
In legătură cu legile 01 07 2016 semnăturii electronice , pot fi recunoscător faţă de Guvern cu o producţie Financiară ca sumă 13 000 000 € treisprezece milioane de Euro in urma unor eforturi depuse prin activităţi personale câştigate cu drept de Petiţionar , creativ modificând şi completând numai eu personal cu semnatura mea , ori de câte ori este necesar , in termenul legal un an de zile , de la data ultimului răspuns confirmat şi registrat , deci spun eu că e super foarte bine să câştigăm dreptul respectiv acordat prin metoda legală de proprietar al semnăturii electronice , de pe Dispozitiv , Android .
Se inţelege clar şi lămuritor că suntem unicul proprietar Guvernator care ne semnăm soarta spre destinaţie , in funcţie de puterea noastră creativă.
Imi place mult de logica creativă al domnului Gigi Becali , aşa cum se prezintă el la televiziune cu un tupeu privat cu propria lui semnătură convingătoare *** La mintea Cocoşului *** Spunea El , e posibil aşa ceva ? Şi se arăta pe el insuşi Cocoş deştept . Ha ha ha super un model de gândire Românească.
Comment from: Raneti Tudor Andrei Visitor
Excelent. Multa vreme am suportat abuzurile “autoritatilor” care minteau ca petitiile semnate electronic nu sunt semnate, incalcand directivele europene obligatorii
Comment from: Adrian T Visitor
Domnule Bogdan Manolea imi puteti raspunde la intrebarea ce masuri pot lua daca autoritatile statului refuza din diferite motive sa accepte documente semnate electronic?
Cui sa ma adresez?
Desi se fac progrese privind semnatura electronica in tarile civilizare la noi inca se cer originale sau copii legalizate. Pai ce faci cand stai in alta tara si nu le poti trimite asa usor?
De exemplu, la schimbarea unui buletin expirat:
http://depabd.mai.gov.ro/documente_necesare.html
Comment from: bogdan Member
Sunt 2 directii:
- obtineti un raspuns negativ in scris, si atacati raspunsul in instanta (probabil contencios administrativ sau civil)
- faceti plangeri catre Comisia Europeana (poate merge prin sistemul Solvit - http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm) sau catre MCSI, care este autoritatea competenta in domeniul semnaturii electronice
Comment from: Raneti Tudor Andrei Visitor
Excelent - SOLVIT. Nu exista justitie in Romania - am experienta practica: https://www.scribd.com/document/352597506/Raneti-vs-Romania-at-ECHR
Comment from: Raneti Tudor Andrei Visitor
SOLVIT iti trimite cererea la mae.ro unde daca probleme tale se datoreaza binomului mafia magistratilor si securistii SRI ca in cazul meu, considera cererea ingropata. Toti functionarii publici romani in pozitii importante sunt colaboratori cu mafia asta
Ma bucur ca se fac progrese in domeniul semnaturii electronice.
Pe de alta parte, consider ca pretul cerut, de firmele autorizate in Romania sa emita certificate, este cam mare (si nu inteleg de ce certificatul emis trebuie sa fie valabil numai un an). Apoi mai este si aspectul compatibilitatii cu linux (adica si driver-ul si aplicatia de semnare sa fie disponibile ca open source).
Legat de open source, exista lege in Romania care sa ceara ca toate sistemele software “la comanda", dezvoltate pentru stat, sa fie open source? Tocmai am citit ca Bulgaria ar avea ceva de acest gen:
https://medium.com/@bozhobg/bulgaria-got-a-law-requiring-open-source-98bf626cf70a#.7z6mexo50