Ghid de utilizare a resurselor juridice romanesti de pe Internet

Bogdan Manolea 

Ultima actualizare 27 I 2002

VI Cautare pe Internet / Google


Google este la ora actuala cel mai puternic si popular motor de cautare . De aceea, uneori, o cautare in paginile indexate de Google poate sa va dea rezultate mai complete decit acest ghid. Cautarea se poate face folosind numai cuvinte romanesti sau numai in pagini in romana ceea ce poate duce la un rezultat mai bun . 
Iata citeva elemente care va pot ajuta la o cautarea cu Google :

Pentru a face o cautare cu Google este suficient sa introduceti unul sau mai multe cuvinte , iar apoi sa apasati tasta Enter sau pe butonul Search. Google-ul cauta toate paginile care contin cuvintele cerute de dvs. Astfel o cautare pentru termenii - facultate drept - va da drept rezultat toate paginile care contin ambele cuvinte.

Google ignora cuvintele si caracterele uzuale ca : de,la,etc . Pentru a le introduce in cautare trebuie pus semnul + in fata cuvintului uzual . De ex : facultate +de drept
O alta metoda pentru a gasi o expresie precisa este punerea intre ghilimele - cind va fi cautata numai expresia definita precis :
de ex - " Facultatea de Drept " va gasi pagini care contin aceasta sintagma, dar nu si pagini ce contin Facultate de Drept
Pentru acest motor de cautare nu conteaza daca scrieti cu majuscule sau nu. O cautare cu termenii "DREpt" sau "drept" va da aceleasi rezultate.
Google cauta exact cuvintul pe care il scrieti in casuta de cautare, astfel incit atunci cind puneti termenul " facultate " nu va gasi pagini ce contin cuvintul " Facultatea" sau " Facultati "

De asemena optiunea de cautare avansata va da posibilitatea sa restrictionati cautarea la paginile intr-o anumite limba, la un nume de domeniu indicat, la vechimea cautarii, etc .

In cazul in care nu stiti exact termenii pe care sa-i folosti puteti folosi Directorul de Situri Google, unde sunt clasficate principalele pagini web cu o scurta descriere a acestora . 

Iata si citeva categorii utile pentru ceiinteresati de drept: : 

Categoria: Societate - Lege  ( contine pagini in engleza ) cu urmatoarelesubcategorii : ( numarul in paranteza indica numarul de pagini din subcategoriarespectiva) 

Conferences (2)
Courts (6)
Education (79)
Employment (146)
Law Enforcement (2429)
Law Libraries (348)
Lawyers and Law Firms (10909)
Legal Information (1802)
News and Media (9)
Organizations (827)
Products (722)
Publications (374)
Reference (208)
Services (2481)

Categoria: Lume - Romana - Societate - Lege care cuprinde 28 de situri ( date dec2001 ) in limba romana despre Drept