Ghid de utilizare a resurselor juridice romanesti de pe Internet

Bogdan Manolea 

Ultima actualizare 27 I 2002

III. Doctrina/Articole

Indaco - Analize legislative - prezinta diferite articole scrise de colaboratori Indaco cu privire la diverse teme legislative . La inceputul anului 2002 erau 58 articole de la 3 autori. Actualizarea este saptaminala. 

Indaco - Revista specialistilor - cuprinde articole de la diferiti utilizatori nelegati de Indaco. La inceputul anului 2002 erau 21 de articole de la 9 autori. Actualizarea se face in momentul in care se primeste un nou articol. Pentru a vi se publica un articol, acesta trebuie sa se refere la un domeniu de activitate legat de legislatie (deci poate fi si un domeniu conex). Trebuie sa exprime opinii interesante sau utile si sa nu contravina legilor in vigoare din Romania (ex. manifestari extremiste, rasiste etc.). Oricine poate trimite un articol pentru a i se publica in rubrica Revista Specialistilor. Publicarea este gratuita.

"Avocatnet.ro revista de drept"  - aparuta la inceputul lui 2002. Scopurile echipei care editeaza acesta publicatie virtuala este acela de a determina comunitatea juridica romaneasca sa realizeze mai mult decat o discutie pe baza unui subiect de drept. Cariera dumneavoastra juridica va ofera zilnic subiecte de dezbatere. Internetul reprezinta o modalitate de a invinge barierele distantei fizice dintre profesionistii de drept din Romania. 
Aceasta publicatie se doreste a fi suportul de comunicare, mijlocul prin care subiectele de drept care vi se par interesante pot fi supuse dezbaterii publice.

Meta JURIDICA -Emanuel Ciobotaru  -In aceasta pagina electronica, puteti gasi, analiza si utiliza, din punct de vedere al argumentatiei juridice, cateva articole de stricta actualitate fiscala, sociala si chiar politica, care sesizeaza contradictii si disfunctionalitati neconstitutionale flagrante, incalcari ale tratatelor internationale pe care Romania le-a ratificat si care, potrivit art.11 alin. (2) dinConstitutie, fac parte din dreptul intern, precum si alte realitati ce necesita reforme juridice, toate avand calitatea de:"intrebarile/ipotezele bine/corect formulate contin in ele raspunsurile/concluziile...". 

Articole pe temejuridice - Magdalena Popeanga

Citeva articole cu privire la anumite aspecte juridice poti fi gasite pe situl Curtii Constitutionale a Romaniei


Legile Internetului - In viitorul apropiat pe acest site veti gasi articolelegate de dreptul tehnologiei informatiilor